Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Hotspots Utrecht

Heerlijke hotdogbar: Dogma in Utrecht

februari 10, 2018
Dogma hotdogs utrecht - The Salad Junkie

Laatst ging ik met een vakantievriendin lunchen in het midden van ons land, het was namelijk hoog tijd om weer eens bij te kletsen. Zonder enige discussie kozen we voor Dogma, a.k.a. dé culinaire hotdogbar van Utrecht. Ik kan je vast verklappen: daar krijg je meer dan een klef broodje worst met ketchup.

Dogma vind je op slechts tien minuutjes lopen van het centraal station, middenin het centrum van Utrecht. Het smalle zaakje staat vol houten tafeltjes waaraan je in goed gezelschap kunt genieten van een lekkere hotdog. De inrichting is simpel, maar gezellig. Tip: ga net als wij bij het raam zitten, want dan kan je tijdens je lunchdate ook nog eens ongegeneerd mensen konden kijken. Je hotdog bestel je achterin bij de counter, waardoor je minder het gevoel hebt dat je echt uit lunchen bent en je ongedwongen kunt genieten. Ideaal als je wel gezellig wat wilt eten, maar geen zin hebt in een klassieke lunchroom.

Dogma hotdogs utrecht - The Salad Junkie

Of je worst lust…

Bij Dogma heb je keuze uit allerlei verschillende soorten hotdogs die luisteren naar namen als ‘Pittige Pelgrim’ en ‘Zwoele Ziel’. Extra leuk gevonden vind ik de naam voor de vegan hotdog, ‘Vrome Vreter’. Veel hotdogs zijn overigens vegetarisch te bestellen, dus je vega(n) vriendin hoeft geen genoegen te nemen met een portie frietjes. Al is dat bij Dogma absoluut geen straf, want de friet is heerlijk en versgebakken. Ik vind het altijd superlekker als er nog een beetje schil aanzit en dat is hier het geval.

Na lang twijfelen kies ik voor ‘Verboden Verlangen’: een lamshotdog met bruschettadressing, feta, olijventapenade, salsa en amandelschaafsel. Mijn lunchpartner in crime koos voor de ‘Zalige Zonde’ (foto), een beefhotdog met teriyakidressing, crispy unions en komkommer. Beide zijn het echte aanraders. De worst was goed op smaak, de toppings lekker vers en het broodje niet te hard en ook niet te zacht. Hier komen we zeker nog eens terug!

Dogma Hotdogs
Adres: Voorstraat 17, Utrecht

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van de door mij ontdekte hotspots? Volg mij dan op Instagram. Andere leuke plekken die je niet mag missen kun je vinden in het hotspotoverzicht.

    Leave a Reply