Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Amsterdam Hotspots

Divan Patisserie: de beste baklava van Amsterdam

september 25, 2017
Divan Patisserie Amsterdam

Een foodtour door Amsterdam bracht mij onlangs bij Divan Patisserie aan de Javastraat. Deze kleine Turkse bakkerij bestaat al sinds 1992 en is gespecialiseerd in het maken van allerlei verschillende soorten baklava. De eigenaar leerde het vak op zijn zeventiende in Nederland van een Turkse leermeester en wordt inmiddels zelf baklavameester genoemd. En dat merk je, mensen uit alle windstreken komen langs om deze lekkernij uitgerekend hier te proeven.

Divan Patisserie AmsterdamBij Divan Patisserie ligt de hele vitrine gevuld met allerlei heerlijkheden waardoor je hart sneller gaat kloppen: de traditionele baklava met pistache, maar ook een versie met hazelnoten en chocolade, room en nog veel meer. Alles wordt gemaakt met roomboter, ze doen hier absoluut niet moeilijk over een calorietje meer of minder. Het gaat hier echt om de smaak en ik kan je vertellen: die is dik in orde!

Andere lekkernijen

Als je geen zin hebt in baklava (wat ik me niet kan voorstellen, want deze moet je echt proeven), is er nog genoeg ander lekkers, van kleine koekjes gevuld met jam tot smakelijke broodjes. Volgens de eigenaresse mag je hun Börek absoluut niet overslaan: “Wij kijken wat klanten lekker vinden en hier komen ze echt voor terug”, vertelt ze. Börek is een deeggerecht gevuld met gehakt en feta dat zijn oorsprong vindt in Bulgarije, maar al snel ook de harten van de Turkse gemeenschap stal. Het is, naast de baklava, dan ook een absolute bestseller bij Divan Patisserie. Tip: neem gewoon van beide iets mee naar huis of het werk.

Divan Patisserie
Adres: Javastraat 121 Amsterdam

    Leave a Reply