Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Hotspots Mostar

De lekkerste hotspot in Mostar: restaurant Sadrvan

augustus 22, 2018
Hotspot in Mostar: restaurant Sadrvan

Tijdens mijn vakantie naar Kroatië deed ik een excursie naar het prachtige Bosnië en Herzegovina. Rond de lunch kwamen we aan in Mostar, na Sarajevo de grootste stad van het land. Hier kregen we een rondleiding van een lokale gids, die ons aanraadde om bij haar favoriete hotspot in Mostar te gaan eten: restaurant Sadrvan. Ik ben die vrouw eeuwig dankbaar, want zelden at ik zo lekker als hier.

Sadrvan zit vlak naast de Stari Most, de welbekende brug in Mostar die sinds 2005 op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Het is traditioneel Bosnisch restaurant met veel lokale gerechten op de kaart. We nemen plaats in de binnentuin, waar het lekker koel is. Heel fijn, want Mostar is een van de warmste steden in Europa. Het kan hier wel 52 graden worden.

Al snel worden we geholpen door de vriendelijkste ober allertijden. Bonus: hij spreekt supergoed Engels. We bestellen een drankje en even later kiezen we met zijn vijven voor twee national platters. Ze hebben bij Sadrvan een menu met tekst en prijzen en een menu met afbeeldingen van de gerechten. Heel handig voor als je niet zo goed bent in Engels of niet weet wat je van een gerecht kunt verwachten.Hotspot in Mostar: restaurant Sadrvan national platter

National platter van restaurant Sadrvan

De naam zegt waarschijnlijk al genoeg, maar de national platter is een verzameling van Bosnische specialiteiten, waaronder de bekende cevapi. Dit is een soort kebab van twee soorten fijngemaakt rundvlees van de grill. Super lekker en echt iets wat je geproefd moet hebben als je naar een Balkanland gaat. Verder ga ik niet te veel verklappen, want ik vind echt dat je je door de koks van Sadrvan moet laten verrassen. De obers leggen je voor je gaat eten uit wat er op de platter ligt. Onwijs leuk, want zo weet je wat je eet. Naast deze national platter staan er ook allerlei andere vlees-, vis- en vegetarische gerechten op het menu. Er is dus voor iedereen voldoende keuze, wel zo prettig als je een uiteenlopend reisgezelschap hebt!

Hotspot in Mostar: restaurant Sadrvan

Eten in Mostar, wat kost dat?

Na het heerlijke eten krijgen we de rekening: 47 euro voor vijf personen. We geloven bijna niet dat je zo lekker kunt eten voor zo weinig geld. Uiteraard geven we een flinke fooi en van het personeel krijgen we ook nog een superleuke kaart mee met een foto van de medewerkers. Mijn reisgezelschap was het er in ieder geval over eens: dit is de lekkerste hotspot in Mostar. Ik wil zeker nog eens terug!

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van de door mij ontdekte hotspots? Volg mij dan op Instagram. Andere leuke plekken die je niet mag missen kun je vinden in het hotspotoverzicht.

    Leave a Reply