Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Amsterdam Hotspots Kopenhagen

De allerlekkerste sapjes: Joe & The Juice

mei 8, 2018
Joe & The Juice - The Salad Junkie

Kopenhagen stond heel lang bovenaan mijn travel wishlist, tot ik besloot om gewoon te gaan. Al op het vliegveld spotte ik het hippe Joe & The Juice, maar ik had met mijn Zweedse vriendin afgesproken en dus was er geen tijd om binnen te lopen. Gelukkig voor mij zat deze sapjesbar ook op meerdere plekken in de stad en inmiddels is er zelfs een filiaal in Amsterdam geopend. Weliswaar een stuk kleiner dan de vestigingen in Denemarken, maar net zo leuk en lekker. Maak kennis met de allerleukste juicebar ever en haal je blender vast uit de kast, want na dit artikel heb je sowieso zin in een sapje.

Joe & The Juice - The Salad Junkie

Enfin, Joe & The Juice ontdekte ik dus in Kopenhagen. Niet zo gek, want je komt deze hotspot ongeveer even vaak tegen als een McDonalds en overal op straat lopen mensen met een sapje to go. I kid you not, maar je ziet vaker een Joe & The Juice beker voorbijkomen dan een Starbucks coffee to go (al ben ik daar ook heel erg fan van, guilty). Het interieur is erg stylish – denk mahoniehouten tafels, mooie posters aan de muur en grijze accenten – en daardoor een walhalla voor fashionchicks en hipsters. Je kunt er dus niet alleen terecht voor een hapje en een drankje, maar ook om mensen te kijken.

Joe & The Juice - The Salad JunkieA panini and some juice, please

De juicer heeft geen geheimen voor je, want door de open keuken kun je zo zien hoe je bestelling gemaakt wordt. In mijn geval was dat een sapje luisterend naar de naam Iron Man – met aardbei, kiwi en appel – en een panini met serranoham, mozzarella, avocado, tomaat en pesto. Niet alleen van mijn drankje werd ik erg blij, maar zeker ook van het eten. Het komt niet vaak voor dat er ergens een broodje op de kaart staat met al mijn favoriete ingrediënten. Deze heerlijke panini smaakte zo lekker, dat ik hem een paar dagen later nog een keer bestelde. Dat zegt genoeg toch

Voor de sapjes ben ik tijdens mijn citytrip zelfs elke dag even langs geweest voor een goede start van mijn dag. Ik probeerde er meerdere (de keuze is echt enorm, dus er zit altijd iets voor je bij), maar mijn eerste order, de Iron Man, blijft mijn favoriet. Een goede tweede is Pick Me Up met aardbei, banaan en appel. Door de toevoeging van banaan is deze juice iets steviger dan de versie met kiwi. Naast sapjes en broodjes hebben ze bij Joe & The Juice trouwens ook shakes, shots en yoghurtjes. Meer zin in iets warms? Ze hebben ook heel veel soorten koffie die je in een hippe, roze to go beker geserveerd krijgt. Als je nu nog niet met gierende banden naar Denemarken (of Amsterdam, misschien iets dichterbij ;)) wilt rijden, weet ik het ook niet meer..

Joe & The Juice
Kopenhagen: meerdere filialen
Amsterdam: Cornelis Schuytstraat 50

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van de door mij ontdekte hotspots? Volg mij dan op Instagram. Andere leuke plekken die je niet mag missen kun je vinden in het hotspotoverzicht.

    Leave a Reply