Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Amsterdam Hotspots

CT Coffee & coconuts: genieten in de leukste buurt van Amsterdam

juni 25, 2019
CT Coffee & Coconuts Amsterdam - The Salad Junkie

Laatst was ik  in Amsterdam. Het plan was om bij het avocadorestaurant te gaan lunchen, maar de rij was daar gigantisch. Daar hadden we geen zin in. Gelukkig zaten we wel in de allerleukste buurt van Amsterdam: De Pijp. Tijdens mijn stage maakte ik kennis met kookboekenschrijfster Denise Kortlever. Ik wist me op dat moment te herinneren dat zij groot fan is van CT Coffee & Coconuts. Dat was maar vijf minuutjes lopen en dus was onze keus snel gemaakt.

Coffee & Coconuts zit in de voormalige bioscoop aan de Ceintuurbaan. Het is een groot pand, maar alsnog is de tent afgeladen. Als je niet weet dat je in Amsterdam bent, zou je zweren dat je bij een hippe surfhotspot in Australië bent. Het interieur bestaat uit veel hout, een brickwall, groene planten en de bar is versierd met een soort golfpatroon. Hier kun je precies zien hoe jouw koffie of smoothie bereid wordt en dat vind ik altijd leuk.

CT Coffee & Coconuts Amsterdam - The Salad JunkieAll day breakfast

Kiezen als er een menukaart vol lekkers voor je ligt is altijd lastig. Maar nog nooit was het zo moeilijk als bij Coffee & Coconuts. We spotten de ene heerlijkheid na de andere. Omdat mijn moeder en ik echt niet kunnen kiezen, gaan we voor de Full CT Breakfast, bestaande uit scrambled eggs met avocado op toast, homemade granola met yoghurt, coconut pancakes en vers fruit. Mijn moeder bestelt de CT’s Coconut Dream smoothie met mango, banaan, kokoswater, komkommer, citroen en cocoflower sugar. Ik ben een sucker voor besjes en dus ga voor de Berry Morning smoothie met zwarte bessen, kokosmelk, banaan, walnoot en dadels.

Picture perfect

Als je wilt weten hoe lekker het was, kijk dan even naar de foto’s, want het smaakte precies zoals het eruit ziet. Ik vind het altijd geweldig als restaurants net even wat meer doen  qua presentatie (kijk hoe mooi onze smoothies zijn!). Niet gek dus, dat het hier altijd druk is.

Ook het eten is dik in orde. Alles is lekker, maar vooral de healthy(!) coconut pancakes zijn geweldig. Ik kan me voorstellen dat Denise Kortlever voor haar kookboek haar recept voor kokos-limoenbrood heeft prijsgegeven om het recept voor deze pancakes te bemachtigen. Conclusie van deze dag: soms is het niet naar een restaurant kunnen door lange rijen zo erg nog niet. Ik vraag me af of we volgende keer namelijk niet weer gewoon bij Coffee & Coconuts belanden.

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van de door mij ontdekte hotspots? Volg mij dan op Instagram. Andere leuke plekken die je niet mag missen kun je vinden in het hotspotoverzicht.

    Leave a Reply