Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Hotspots Parijs

Boot Café, het kleinste koffiezaakje van Parijs

april 20, 2018
Boot Café - The Salad Junkie

Verscholen in een klein straatje in Le Marais, vind je Boot Café. Ik zeg expres vinden, want dit is echt zo’n hotspot die je per toeval tegenkomt. Deze geweldige koffiespot zit op een steenworp afstand van mijn geliefde Ob-La-Di, vandaar dat ik er destijds tegenaan liep. Het kleurige pand valt je namelijk wel gelijk op, evenals de rij die er staat. En als er gewone Parijzenaren in de rij staan voor een kop koffie, moet het er wel goed zijn. Toch?

Boot Café - The Salad Junkie

Boot Café is ongetwijfeld de kleinste koffiespot van Parijs. Binnen staan maar twee tafeltjes en in de warme maanden komen er daar twee bij in de vorm van een mini terras. Maar waar dit kleine zaakje groots in is, is koffie. Zelf ben ik meer een theeliefhebber en als ik me aan een bakkie pleur waag, komt daar vaak heel wat suiker bij kijken. Niet bij Boot Café, want daar is het echt zonde om de lekkere koffie te verpesten met suiker. Zelf koos ik voor de ‘noisette’ (een espresso met melk), maar uiteraard kun je ook er ook terecht voor een sterke espresso of cappuccino. Ook uniek voor Parijs? De vriendelijke barista, die je met alle liefde aan een bak koffie helpt die past bij jouw wensen. Tip: de Fransen drinken hun koffie een stuk sterker dan wij, dus geef het aan als je geen fan bent van sterke koffie. Dan zorgt de barista ervoor dat je na je bakkie niet staat te stuiteren.

Anything else?

Toch niet zoveel zin in koffie? Ze verkopen ook warme choco, jus d’orange en thee. Bovendien verkopen ze ook lekkernijen zoals brownies, koekjes en bananenbrood. Die heb ik helaas zelf niet geproefd, want wij gingen vlak na het ontbijt. Je kunt je drankje en lekkernij trouwens to go krijgen, maar als het niet te druk is kan ik je aanraden om even te gaan zitten en van deze sfeervolle hotspot te genieten. Dan kun je gelijk de meest fashionable Parisiennes spotten in de leukste wijk van Parijs.

Boot Café Parijs
Adres: 19 Rue du Pont aux Choux

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van de door mij ontdekte hotspots? Volg mij dan op Instagram. Andere leuke plekken die je niet mag missen kun je vinden in het hotspotoverzicht.

  • Reply
    Quirine
    april 23, 2018 at 6:40 pm

    Wat een schattig zaakje! Heb gelijk trek in koffie.

Leave a Reply