Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Enschede Hotspots Test

3x Borrelen in Enschede: hier scoor je de lekkerste borrelplank

juli 31, 2018
Borrelen in Enschede borrelplank - The Salad Junkie

Ik hou van borrelen. Zeker als het warm is, kan ik de hele avond doorbrengen op het terras. Het leukste vind ik het om dan een grote borrelplank te bestellen en de hapjes te delen met vrienden. Bij voorkeur met een lekkere gin & tonic of een wijntje on the side. Dit zorgt altijd meteen voor een gezellige sfeer en het voelt bijna alsof je in het buitenland bent. Maar waar scoor je nou de lekkerste borrelplank op de Oude Markt in Enschede? Ik zocht het voor je uit.

Borrelen in Enschede borrelplank novi- The Salad JunkieNovi

Ik roep al jaren dat het Italiaanse Grand Café Novi een aanwinst is voor Enschede. Hier scoor je heerlijke pasta. Nu vind ik pasta normaal te gewoontjes om te bestellen als ik uit eten ga, maar niet bij Novi. Over deze pasta carbonara ga je namelijk dromen. Beloof ik je.

Goed, ik dwaal af. Terug naar de borrelplank. Op het menu staat een kleine plank. Voor slechts €9,75 scoor je de zogenaamde ‘Borrel Misti’. Hiervoor krijg je een mix van brood en sausjes, olijven, bittergarnituur, salami, chips en cheesedippers.

Het is de kleinste plank van de drie en daarom erg geschikt voor kleine eters of een bescheiden borrel. Lekker: ik krijg geen genoeg van het verse brood van Novi en ook de tapenade is fantastisch.

 

Borrelen in Enschede borrelplank Bluff - The Salad JunkieFoodbar Bluff

Foodbar Bluff is mijn lievelings in Enschede voor gin & tonics en burgers. Nergens eet je die zo lekker als hier. Toen mijn ouders laatst naar Enschede kwamen, sleepte ik ze dan ook zonder te twijfelen mee naar dit restaurant. Ze vonden het heerlijk. Mijn vuistregel? Bij twijfel altijd Bluff.

Mijn beste vriend en ik hadden laatst wat te vieren: ik was afgestudeerd, hij had een auto gekocht. Je begrijpt: daar hoort een gigantische borrelplank bij. Dat hoef je bij Bluff maar één keer te zeggen. Op het menu vind je de B.B.B., beter bekend als de Bomvolle Bluff Borrelplank. Voor je neus krijg je dan salami, chorizo, jambon serano, huisgemarineerde olijven, krokante ui-ringen, gefrituurde camembert, kipvleugels met BBQ saus, nacho’s, breekbrood, knoflooksaus, bitterballen, belegen Beemsterkaas met mosterd en krokante gamba’s.

Deze bomvolle borrelplank kost je €25, maar daarna ga je dan ook echt gerold de deur uit. Dit is echt een volwaardige avondmaaltijd voor 2-3 personen en je krijgt waar voor je geld. Kortom, erg geschikt voor de uitgebreide of ‘we hebben wat te vieren’-borrel. Lekker: nergens zijn de nacho’s beter dan bij Foodbar Bluff. Ook de gefrituurde camembert valt in de smaak.

FabelsBorrelen in Enschede borrelplank fabels - The Salad Junkie

Ik vind Fabels vooral leuk om te lunchen. Op het terras of juist binnen, want het interieur is super stijlvol. Mijn lievelings is hier de clubsandwich met kip en als ik minder trek heb, laat ik graag de tosti gezond voor mijn neus zetten. Daarnaast hebben ze meloenprosecco en dat betekent dat Fabels direct pluspunten krijgt voor de zomerse drankjes die ze op de kaart hebben.

Bij Fabels heb je verschillende borrelplankjes. Wij bestellen zowel het smikkelplankje als de borrel & co, want we willen er de hele avond op teren. Op het smikkelplankje vind je parmaham, mozzarellabolletjes in pesto, twee bruchetta carpaccio ,crostini’s met tomatensalsa en gemarineerde olijven. De borrel & co  bevat luxere hapjes: kipspiesjes met yakitori, gamba’s panko met wasabi mayonaise, ossenhaaspuntjes in ketjapsaus en crostini’s.

De borrelplanken kosten samen €20,40 en ook dit is een volledige avondmaaltijd. Leuk als je geen zin hebt om te koken met de hitte en van alles wilt proeven. Lekker: het is haast onmogelijk om een keuze te maken, maar de ossenhaaspuntjes en de kipspiesjes zijn wel echt heel goed.

And the winner is…

Al deze borrelplanken kun je met een gerust hart bestellen want ze zijn alledrie tiptop in orde. Maar er kan er maar een de winnaar zijn en dat is *tromgeroffel* Fabels! Bestel beide plankjes voor een perfecte combinatie van warme en koude hapjes. De marinades geven de gerechtjes een heerlijke smaak en je krijgt hier van alles voldoende. Zit er voor jou nog maar een ding op, je borrelbuddy meeslepen en het terras onveilig maken!

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van de door mij ontdekte hotspots? Volg mij dan op Instagram. Andere leuke plekken die je niet mag missen kun je vinden in het hotspotoverzicht.

    Leave a Reply