Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Haarlem Hotspots

Less is definitely more bij Mica Coffeebar in Haarlem

april 14, 2019

Als ik bij mijn ouders in het westen ben, probeer ik iedere keer een nieuwe hotspot uit te testen.  Ik heb zelfs een lijstje in mijn telefoon met alle toffe plekken die ik nog wil bezoeken. Vorige keer was Blender aan de beurt en de volgende op het lijstje was Mica Coffeebar in Haarlem. Waarom? De foto’s van de gerechten zagen er geweldig uit. Oh, en ze hebben marmeren tafeltjes. En als ik ergens fan van ben zijn het marmeren tafeltjes.

Bij Mica Coffeebar in Haarlem lijkt ‘less is more’ het motto te zijn. De inrichting is minimalistisch zonder al te veel poespas, maar wel met een prachtige houten en zwarte bar, gave lampen en een tof industrieel wandrek met daarop spulletjes die je direct wilt kopen. En dus de marmeren tafeltjes, waar de gerechten zo veel mooier op lijken dan op houten tafels.

Hetzelfde geldt voor de menukaart. Verwacht geen boekwerk met flink wat keuzes, maar een aantal fijne gerechten die altijd goed zijn zoals de avocadotoast, het broodje eiersalade en twee verschillende bowls. Ook op de kaart bij Mica: vegan wafels, bananenbrood en amandelcroissants. Er staan geen opties met vlees of vis op de kaart, dus dit is bij uitstek een hotspot voor mensen die graag vegetarisch of veganistisch eten. Of juist niet, want dan kunnen zij zich laten verassen. Ik durf te wedden dat er voor iedereen iets lekkers bij zit.

Bowlfood is soulfoodMica Coffeebar Haarlem

Bijna had ik weer voor mijn grote liefde gekozen: de avocadotoast. Maar toen zag ik de fruitbowl staan en dat klonk ook wel heel erg lekker. Ik bestel er thee bij, de white blossom en die wordt even later gebracht in een ontzettend leuk theepotje. Het servies bij Mica Coffeebar is echt waanzinnig mooi en ik wil stiekem alles hebben. De thee zelf is ook een voltreffer. White blossom is een witte thee met rozenblaadjes en lychee en een van de lekkerste die ik ooit dronk. Spoiler alert: we kopen na onze lunch een zakje voor thuis. Dat zegt genoeg, toch?

Dan de fruitbowl met Griekse yoghurt, granola en vers fruit. Het gerecht ziet er prachtig uit en smaakt net zo lekker. De granola is knapperig en smaakvol en het fruit combineert mooi met de zachte smaak van de yoghurt. Er zitten geen toeters en bellen aan en daardoor proef je de pure smaken. Na afloop zit ik ook echt vol en dat is niet vaak gebeurd na zo’n lunch. Fijn!

Na het eten blijven we nog even lekker zitten en daar krijgen we gelukkig alle tijd voor. Het personeel is heel vriendelijk en bij Mica Coffeebar kom je echt even tot rust. Na een ontbijtje, lunch of thee met taartje bij deze leuke plek kun je er weer even tegenaan. Ik laat Mica in ieder geval nog even op mijn hotspotlijstje staan, al is het alleen al omdat ik de avocadotoast hier ook eens wil proberen.

Mica Coffeebar Haarlem – Kleine Houtstraat 103

Mica Coffeebar Haarlem Mica Coffeebar Haarlem

    Leave a Reply