Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Flying solo

Flying solo #8: mensen leren kennen op soloreis

februari 5, 2019

Soloreizen doe je in eerste instantie natuurlijk voor jezelf. Omdat je in je eentje op avontuur wilt, een pauze wilt nemen van het dagelijks leven of omdat je na wilt denken over wat je in de toekomst wil. Toch kan het zijn dat je na een tijdje behoefte voelt om je ervaring met anderen te delen in plaats van verslag te doen aan het thuisfront via WhatsApp. Mensen leren kennen op soloreis doe je zo!

1. Slaap in hostels

Ik hou zelf niet zo van hostels omdat ik graag een kamer voor mezelf wil hebben, maar het is wel een makkelijke manier om mensen te leren kennen. Veel jongeren overnachten in een hostel en zeker als je een kamer deelt, raak je snel met anderen aan de praat. Check vooraf wel even de reviews om te zien of de slaapplek van jouw keuze een beetje schoon en netjes is.

2. Pub crawls en wandelingen

De beste vrienden maak je onder het genot van een drankje. Het grootste gedeelte van mijn vrienden heb ik leren kennen in de kroeg. Gebruik deze tactiek dus ook op soloreis en doe mee aan een pubcrawl. Veel hostels en hotels organiseren dit. Niet zo’n feestbeest? Er zijn vast ook sportieve of rustige activiteiten waar je aan mee kunt doen.

2. Cursus of vrijwilligerswerk

Kijk van tevoren of je op jouw bestemming een weekje taalles kan volgen of vrijwilligerswerk kan gaan doen. Veel soloreizigers doen dit, waardoor je makkelijk met anderen in contact komt. Op sommige bestemmingen zijn er zelfs introkampen, zoals deze in Bali. Daarna kun je lekker je eigen ding gaan doen,  maar heb je wel nieuwe mensen waarmee je eventueel iets leuks kunt gaan doen.

3. Social media is je bff

Ben je actief op Instagram? Kijk dan eens rond of je kunt meeten met een blogger die in die stad woont. Bijkomend voordeel is dat zij waarschijnlijk ook heel veel leuke hotspottips voor je hebben. Ook Facebookgroepen zijn enorm handig om contact te leggen, zoek bijvoorbeeld eens op Azië-backpackers. Als je minder actief bent op social media, kun je eens op (reizigers)forums kijken of er iemand is die op dezelfde datum gaat soloreizen als jij.

4. Neem kaarten of dobbelstenen mee

Een makkelijke ijsbreker: vraag aan andere soloreizigers of ze zin hebben in een potje kaarten of dobbelen. Maak je gegarandeerd vrienden mee en praten gaat makkelijk omdat jullie het over het spel kunnen hebben.

5. Zoek een studentenhangout

Studenten zijn vaak hele sociale wezens. In Cambridge had je speciale cafés voor studenten. Zij speelden dan spelletjes, gingen samen wat eten en gewoon kletsen. Super gezellig! Ook als buitenstaander. Vaak vinden de mensen die hier komen het geweldig om hun stad te laten zien aan buitenlanders. Zo kon ik in Cambridge gratis de colleges bezoeken, terwijl dat normaal aardig prijzig is. Winnen!

6. Download een app

Er zijn genoeg gratis(!) apps voor soloreizigers waarmee je contact kunt leggen met gelijkgestemden. Enkele voorbeelden zijn: MeetUp, Tourbar, Travello en Backpackr.

En verder…

…Lach, sta open voor contacten en stel simpele vragen om in contact te komen met anderen. Je zal merken dat het heel makkelijk is om mensen te leren kennen op soloreis. Veel mensen zitten in hetzelfde schuitje en staan open voor nieuwe mensen. Ga gewoon het gesprek aan en wie weet maak je vrienden voor het leven.

Meer lezen over alleen reizen? Lees mijn andere flying solo blogs hier!

    Leave a Reply