Instagram

Follow Me!

Flying solo

Flying solo #6: eerste hulp bij verveling op het vliegveld

oktober 12, 2018

In de vorige flying solo blog vertelde ik al dat ik een vreselijke hekel heb aan vliegen. In het verlengde daarvan: vliegvelden. Je moet uren van tevoren aanwezig zijn en in negen van de tien gevallen word je daar niet echt heel happy van. Zeker niet als je alleen bent, want dan lijkt een minuut op de luchthaven een uur te duren. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het wachten wat minder vervelend te maken. Deel 6 in de Flying solo-reeks: eerste hulp bij verveling op het vliegveld.

1. Eet niet thuis

Oke, niet echt budgetproof, maar wel effectief tegen verveling: scoor je brekkie, lunch of diner op het vliegveld. Ga op onderzoek uit waar ze het lekkerste spul verkopen, bestel en geniet. Nog geen honger? Ga op zoek naar een leuk tentje of een Appie en haal daar wat lekkers voor in het vliegtuig. Bij twijfel en gebrek aan trek kun je altijd een kop koffie halen bij Starbucks. De koffie in het vliegtuig is meestal niet te zuipen, dus geniet van goede koffie nu het nog kan (ja, ik vind Starbuckskoffie lekker, don’t judge).

2. Lees!

Haal op Schiphol flink wat tijdschriften om jezelf mee te vermaken. Extra fijn: een see buy fly tasje telt niet mee als handbagage, dus doe daar je voordeel mee. Heb je in de lucht ook gelijk wat te doen. Dit is voor mij echt de manier om mijn angst onder controle te houden. Hou er rekening mee dat je ook genoeg leesvoer meeneemt voor de terugreis.

3. Shop

Op sommige luchthavens heb je een ruim aanbod aan winkels. Ga op onderzoek uit en pas en probeer zoveel je kunt. Soms kom je zelfs nog wat leuks tegen. Op het vliegveld van Milaan vond ik bijvoorbeeld een heel gaaf setje bij Victoria’s Secret.

4. Be creative

Dit is vooral een tip voor iedereen die blogt of actief is op Instagram. Bedenk alvast welke content je wilt gaan maken en ga daarmee aan de slag. Schrijf bijvoorbeeld alvast over wat je gaat doen of begin met het maken van snapshots voor een photodiary. Als je fotografeert, kun je oefenen met foto’s maken op het vliegveld. Maak bijvoorbeeld een mooie flatlay van je ontbijt en een tijdschrift of speel met het scherpstellen op een appel (zo simpel kan het zijn).

5. Wacht met researchen

Op veel luchthavens heb je wifi. Neem je tablet mee of gebruik je telefoon om op het vliegveld leuke hotspots op te zoeken voor je reis. Eerder legde ik je al uit waarom het handig is om zo’n lijstje te hebben, dus dit is absoluut twee vliegen in een klap.

6. Tablet & telefoon

Lang leve telefoons en tablets. Installeer thuis de app van Netflix en download een zooitje films of series waar je je een tijdje mee kunt vermaken. Niet zo’n seriefan? Er zijn genoeg leuke games die je op je smartphone kunt spelen zonder dat je internet nodig hebt. Als je wel internet hebt, raad ik je aan om een music quiz te spelen. Dan is de verveling meteen verleden tijd!

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.