Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Flying solo Personal

Flying solo #3: groepsreizen en taalreizen

juli 28, 2018
Simi reizen groepsreizen

Tot nu toe heb ik het in de flying solo-reeks gehad over er helemaal in je uppie op uit gaan. Maar wat als je graag zonder bekenden weg wilt, maar een soloreis nog niet aandurft? Dan is een groepsreis of taalreis, ik noem het ook wel soloreizen light, iets voor jou. Het is een mooie tussenstap en ook nog eens heel goed voor je sociale netwerk. Ik ga al sinds mijn veertiende mee met groepsreizen. Vandaag vertel ik je meer over mijn ervaring met groepsreizen en taalreizen.

Ik weet nog precies hoe ik me voorafgaand aan mijn eerste groepsreis voelde. Bloedjespannend vond ik het, elf dagen met reisorganisatie Vinea en volslagen vreemden naar Engeland. Het was een geweldige vakantie. Ik maakte nieuwe vrienden, kwam op plekken waar ik anders nooit gekomen was en ik wilde het jaar erna weer. Reizen naar Schotland, Oost-Europa en Zweden volgden. Keer op keer kwam ik met een rugzak vol verhalen thuis en ik kon geen genoeg krijgen van mooie locaties ontdekken met vreemden die veranderden in vrienden.

Groepsreis met Simi Reizen

Toen ik achttien werd, had ik het bij Vinea wel gezien. Die organisatie is toch wat meer gericht op jonge reizigers. De zomer erna ging ik met Simi Reizen mee. Bij Simi ligt een deel van het programma vast met gave activiteiten als raften en klimmen, maar ook bezoeken aan mooie plaatsjes en wijnproeverijen. Daarnaast heb je heel veel vrijheid om te doen en laten wat je zelf wilt. Er zijn veel activiteiten op locatie bij te boeken. Zo kun je ter plekke kijken waar je zin in hebt. Je groep bestaat uit andere Nederlanders in dezelfde leeftijdscategorie. Veel anderen gaan ook helemaal in hun eentje en daardoor is contact leggen dus super easy. Ik heb tijdens deze groepsreizen mensen leren kennen waar ik nog steeds contact mee heb. Een groep is zelfs zo close, dat we al vier jaar lang elk jaar een weekendje weggaan met zijn allen. Met Simi reizen ben ik naar verschillende plekken in Kroatië geweest en een keer naar Slovenië. Deze zomer ga ik weer!

Taalreizen

Op mijn negentiende sloeg ik een jaartje Simi over voor mijn zomer in Cambridge met Travel Active. Hier ben je nog wat meer op jezelf aangewezen. Je hebt een accommodatie en een talenschool om lessen te volgen en that’s it. Dit is meer jouw ding als je graag in contact komt met leeftijdsgenoten uit andere landen. Doordat je samen lessen volgt, is contact leggen erg makkelijk. Zeker als je meedoet aan activiteiten die de talenschool organiseert. Ik heb in Cambridge superleuke mensen leren kennen en heb een vriendinnetje nog een keer opgezocht in Kopenhagen. Een bijkomend voordeel is dat je echt iets aan je taalreis hebt. Sindsdien spreek ik vloeiend Engels en dat vinden werkgevers heel fijn. Mocht je dit gaan doen, raad ik je wel aan om minimaal drie weken te gaan.

7 redenen om een groepsreis of taalreis te boeken

  1. Je leert heel veel leuke mensen kennen;
  2. Contact leggen is heel makkelijk. Iedereen die boekt, staat open voor het leren kennen van nieuwe mensen;
  3. De reisorganisatie krijgt dingen voor elkaar die je zelf niet zo makkelijk geregeld krijgt. Vaak doe je ook hele andere dingen dan op een standaard vakantie en dat is heel tof;
  4. Er is al veel voor je geregeld. Jij hoeft alleen nog maar te genieten;
  5. Mocht er iets fout gaan, is er altijd iemand in de buurt om je te helpen;
  6. Je kunt even wennen aan het alleen op reis gaan voordat je er helemaal alleen op uit gaat;
  7. Eenmaal terug in Nederland, kun je met anderen nagenieten en reünies organiseren. Zo zie je nog eens een andere plek dan je eigen woonplaats!

    Leave a Reply