Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Flying solo Personal

Flying solo #2: 5 vooroordelen over alleen reizen (en waarom ze niet kloppen)

juli 20, 2018
Alleen reizen - The Salad Junkie

De standaard reactie die ik krijg als ik vertel dat ik op soloreis ga, is deze. ‘Oh. Is dat niet saai? Ik zou dat nooit doen.’ Kortom, alleen reizen is volgens veel mensen eng/raar/stom/vul maar in. Ik weet na flink wat tripjes in mijn eentje dat in je uppie een ticket boeken juist een topidee is. Daarom in de tweede blog van de Flying solo-reeks: 5 vooroordelen over alleen reizen (en waarom ze niet kloppen).

1. Alleen reizen is voor loners

Hahaha. Nee. Alleen reizen is voor iedereen. Voor introverte mensen is het heerlijk om even te ontsnappen aan de alledaagse hectiek en sociale druk. Voor extraverte mensen is het dé mogelijkheid om op avontuur te gaan en nieuwe mensen te leren kennen. Ik kan je verzekeren dat ik een hele leuke en grote vriendengroep heb thuis. Soloreizen is gewoon awesome.

 2. Alleen reizen is saai

Alleen reizen is een groot avontuur en ik heb me nog nooit verveeld. Juist omdat je alleen bent, hoef je je niet te vervelen. Je hoeft immers met niemand rekening te houden. Is je feestje kut? Ga je toch lekker naar je kamer. Is de nieuwe collectie van de H&M niet jouw ding? Je hoeft geen rekening te houden met vriendinnen die uren kleren aan het passen zijn. In plaats daarvan kun je de hele dag doen waar je zin in hebt. Zo kan ik in Londen gerust 3 uur schaamteloos in de Victoria’s Secret lopen. Niemand die er commentaar op heeft.

3. Alleen reizen is eng

Toegegeven, de eerste keer dat je kiest voor een soloreis is spannend. Je weet niet wat je kunt verwachten en hebt toch minder het gevoel dat je op iemand terug kunt vallen. Daartegenover staat ultieme vrijheid en dat is enorm veel waard. Geloof me, als je er eenmaal bent valt het allemaal mee.

4. Als je alleen op reis gaat, heb je ’s avonds niets te doen

Er zijn maar weinig mensen die ’s avonds denken ‘Goh, laat ik eens lekker in mijn eentje de kroeg in duiken.’ Toegegeven, dat vind ik ook lastig. Maar zeker als je bestemming een studentenstad is, is het prima te doen. In Cambridge ging ik ooit eens in mijn eentje op stap en dat was een van de leukste avonden ooit. Na tien minuten zat ik met twee Poolse jongens en drie Spaanse meiden aan de bar. We hebben de rest van mijn reis contact gehouden en de vriendschap was geboren. Is dit je toch een brug te ver? Ga dan in je hotel of hostel met een boek aan de bar zitten. Wedden dat je in no time met iemand aan de praat raakt?

5. Contact leggen is lastig

Zoals ik hierboven al benoemde, is het juist heel easy om in contact te komen met nieuwe mensen. Tegenwoordig hebben veel mensen het soloreizen ontdekt en ook zij knopen graag een gesprekje aan. Bovendien zijn mensen op vakantie een stuk relaxter en staan ze sneller open voor nieuwe mensen.

Next up: je eerste soloreis plannen, hier moet je op letten.

Flying Solo is de blogreeks over soloreizen. Heb je vragen over in je eentje op reis gaan? Laat gerust een reactie achter of stuur mij een berichtje via Instagram. Ik beantwoord je vragen graag.

 • Reply
  Yrla
  november 10, 2018 at 5:40 pm

  Heel herkenbaar! Ik krijg ook altijd verbaasde reacties als ik vertel dat ik weer alleen op vakantie ga. Wat ik het meest hoor is dat mensen het heel cool vinden maar het zelf nooit zouden durven. Eigenlijk zouden zij dit artikel moeten lezen 🙂

  • Reply
   Roxanne
   november 13, 2018 at 8:43 pm

   Wat leuk om te horen! Ik hoop inderdaad dat ik het taboe een beetje kan doorbreken en mensen inzien hoe awesome het is om in je eentje de wereld te ontdekken :). Het is een van de allerfijnste dingen ever!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.