Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Enschede Festivals

Report: Stoer Voer festival in Enschede

mei 26, 2018
Stoer voer festival

Mooi weer en een foodfestival in town. Wat wil een mens nog meer? Ik ben als echte foodie dan helemaal happy. Daarom ging ik vanmiddag even langs het Van Heekpark om de sfeer (en wat gerechtjes) te proeven bij Stoer Voer. Benieuwd wat ik van de gerechten vond en of jij morgen ook nog even snel langs moet gaan? Dat vertel ik je in deze blog!

Stoer Voer begon een paar jaar geleden in Hengelo, maar streek vorig jaar voor het eerst ook neer in Enschede.Dat beviel duidelijk goed, want ook dit jaar zijn ze er weer te vinden. Verwacht geen foodfestival formaatje TREK, maar een gezellig en klein festival met goede muziek. Toch is er genoeg keus: van patat tot burgers en van Indiaas tot zoete verleidingen. Het valt op dat veel ondernemers die op dit festival te vinden zijn, ook een plek hebben in de Twentsche Foodhal. Bijvoorbeeld Daddy Cool & The Rocking Kitchen en De Melkbus.

Stoer voer festival
What to drink & eat at Stoer Voer?

Oké, normaal interesseren al die fancy drankjes me nooit zo (tenzij het een gincocktail is met rozenlimonade en aardbeitjes), maar vandaag weet ik niet hoe snel ik naar de stand van Topspinners moet rennen. Het is bijna 30 graden en ik snak naar sangria. Voor €3,50 krijg je een goedgevuld glas met dit lekkere zomerse drankje. Goed om te weten: als je drankjes haalt bij de centrale bar, heb je een glas nodig. Hiervoor betaal je €1 borg. Je hoeft dus geen duur glas te kopen zoals bij andere foodfestivals. Ook werken ze dit jaar niet met munten. Heel fijn en pluspunten voor Stoer Voer!

Stoer voer festival hotdogs

Met mijn sangria in de hand loop ik langs de verschillende standjes om het aanbod te bekijken. Ik twijfel even om een chicken-turkey hotdog te halen. Ik at deze hotdog ook op Freshtival en hij was goddelijk, maar vandaag wil ik toch iets nieuws testen. Heb je deze hotdog nog nooit gehad? Twijfel dan niet en bestel hem. Je krijgt er absoluut geen spijt van. Zelf kies ik na mijn rondje voor de platter van Imli (ook bekend van de Twentsche Foodhal). De platter bestaat uit 2 kipsamosa’s, bondabollen en tandoori wings met een sausje. Vooral de samosa’s vind ik erg lekker. De tandoori wings zijn lekker kruidig. Bestel ze niet als je niet tegen een beetje spicy kunt, maar als je daar wel fan van bent zit je bij Imli goed!

Stoer voer festival fish en chips

Ik sluit de middag af met een gambaspies van de Fish & Chipskraam. Ik weet niet waarom, maar als het mooi weer is heb ik altijd zin in gamba’s. Het liefste met knoflook van de barbecue, maar dat hadden ze niet en dus koos ik voor de gefrituurde spies van dit vrolijke kraampje. Niet super bijzonder, wel erg lekker!

Stoer Voer is vandaag en morgen in het Van Heekpark in Enschede te vinden.

    Leave a Reply