Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Enschede Hotspots

Vegetarisch lunchen in Enschede: dit zijn de leukste hotspots

maart 11, 2019
Gezond lunchen Oloa Enschede

Het is de Nationale Week Zonder Vlees! Grote kans dat jij deze week dus meer rekening houdt met wat je eet en meedoet aan deze toffe actie. Thuis is dat natuurlijk makkelijk, maar waar kun je lekker vegetarisch lunchen in Enschede? Ik zet de leukste hotspots voor je op een rijtje.

ETN Saladebar Enschede

1. ETN Saladebar

Een van mijn favoriete hotspots in Enschede is ETN Saladebar. Ik was zo blij dat er een vernieuwende lunchroom kwam in Enschede die werkt met verse en lokale producten. Bij ETN Saladebar kun je genieten van heerlijke salades, wraps, soep en nog veel meer. De eigenaresse, Lotta, is ontzettend leuk en zorgt ervoor dat je iedere keer weer terug komt. Extra tof: naast vegetarisch is het ook mogelijk om hier vegan te eten. De fantastische taartjes in de vitrine zijn ook allemaal vegan, dus skip het dessert vooral niet. Wil je echt all out gaan? Boek dan de vegan high tea. Hiervoor moet je wel even reserveren.

Vegetarisch lunchen in Enschede: ETN Saladebar, Haverstraatpassage 26 in Enschede. Meer over deze leuke hotspot lees je hier.

Gezond lunchen Oloa Enschede

2. Oloa

Update 28/10: Oloa is helaas permanent gesloten.

Nog zo’n leuke, vernieuwende hotspot is Oloa. Deze kleinschalige (en daardoor hele gezellige) lunchroom heeft heel veel opties om vegetarisch te lunchen in Enschede. Bij Oloa eet je pancakes en broodjes gemaakt van haver. Hierdoor eet je niet alleen vega, maar ook gezond. Eigenaresse Anne kan daarnaast geweldige cappuccino’s maken en zorgt ervoor dat jij je helemaal thuisvoelt in haar lunchroom. Ik ga hier altijd even heen als ik zin heb om even tot rust te komen en een lekkere vullende maaltijd wil eten. De pancakes kunnen op verzoek ook vegan gemaakt worden. Vraag hier dus vooral naar!

Vegetarisch lunchen in Enschede: Oloa, Zuiderhagen 9 in Enschede. Meer over deze leuke hotspot lees je hier.

Vegetarisch lunchen in Enschede: Meisje Enschede

3. Meisje

Mijn nieuwste ontdekking in Enschede is Meisje. Deze Molukse lunchroom heeft een geweldig terras in hartje centrum. Hier heb je keuze uit enorm veel soorten koffie, van espresso tot cappuccino en van latte tot een kannetje slow coffee. Daarnaast kun je hier de hele dag door ontbijt bestellen (winnen!) en staan er veel vegetarische opties op het menu. Mijn favoriet is het broodje Suheyda, met huisgemaakte roomkaas, olijven, zongedroogde tomaat, sla en bieslook. Meisje heeft ook een soep van de week, verschillende salades en zoete lekkernijen. Kun je daarna weer met een gevulde maag gaan shoppen.

Vegetarisch lunchen in Enschede: Meisje, Raadhuisstraat 23 in Enschede 

Wat is jouw favoriete plek om vegetarisch te lunchen in Enschede? Laat het me weten op Instagram!

    Leave a Reply