Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Enschede featured Hotspots

Oaks Enschede: genieten terwijl je deelt

september 20, 2019
Oaks gastrobar Enschede

Soms heb je van die restaurants die je direct uit wilt testen. Voor mij was dat Oaks in Enschede, een gastrobar die zich voornamelijk richt op shared dining. Als ik ergens gek op ben is het namelijk wel eten en goed gezelschap. Door tijdgebrek kwam het er lange tijd niet van, maar gisteren was het eindelijk zo ver en kon ik deze nieuwkomer testen. Hoe dat was? Ik vertel je alles over mijn ervaring met Oaks Enschede in deze blog.

Oaks zit gevestigd in het pand waar eerst Atrium zat. In al die jaren dat ik in Enschede woon, heb ik daar nog nooit gegeten omdat de entourage me niet echt aanstond. Bij Oaks is dat wel anders. Het gebouw zelf is in zijn waarde gelaten, maar de inrichting en de kleuren zijn helemaal anders. Er is gekozen voor een industriële stijl, blauwe en witte muren en mooie, houten tafels. Het leukste vind ik echt de lampen. Kijk maar op de foto hoe tof die zijn.

Oaks gastrobar Enschede

The wine is fine

We nemen plaats aan een tafeltje bij het raam en al snel komt de bediening langs met de kaart en de vraag wat we willen drinken. Ik ben inmiddels 24 en tot groot ongenoegen van het grootste gedeelte van mijn vriendinnen, drink ik nog steeds zoete wijn, dus daar valt mijn keuze op. Of ik er spijt van had? Zeker niet, hier schenken ze een lekker fris, zoet wijntje die tot de laatste slok niet verveelt.

Vervolgens is het tijd om een keuze te maken. Ik vertelde het al even, maar bij Oaks ligt de nadruk op shared dining. Als je daar niet zo’n fan van bent, hebben ze ook reguliere voor-, hoofd-, en nagerechten, maar wij willen het hele pretpakket en gaan lekker delen. Helaas heb ik mijn beste vriend nog steeds niet kunnen overtuigen dat gamba’s echt fantastische dingen zijn en dus vallen die af. We kiezen uiteindelijk voor broodjes met smeersels, boneless ribs, oosterse kip, de hamburger, pulled pork en frietjes met mayo. Als je gezonde trek hebt, wordt er overigens geadviseerd om drie gerechten per persoon te bestellen.

Oaks gastrobar Enschede

Een tafel vol gerechten

We beginnen met de broodjes, een combinatie van wit en bruin, met maar liefst vier verschillende smeersels: aioli, kruidenboter, olijventapenade en tomatentapenade. Het brood is lekker vers en ook de smeersels vallen goed in de smaak. Enige puntje van kritiek: de kruidenboter had wat meer smaak mogen hebben. De olijventapenade, tomatentapenade en aioli zijn daarentegen precies goed. Ik breek mijn broodje zelfs iedere keer in meerdere stukjes, om zo veel mogelijk van de verschillende smaken te proeven.

Na een korte pauze komen onze warme gerechten op tafel en het staat gelijk helemaal vol. Precies waar ik van hou. Wat direct opvalt, is dat er wel een aardig verschil zit in de porties. De hamburger is echt mini, terwijl je van de boneless ribs een flinke portie krijgt.

We beginnen veilig met de frietjes. Die zijn lekker knapperig en ook de mayo is dikke prima. De boneless ribs zijn zó mals dat je ze haast niet op je vork krijgt en de marinade is top. Mijn favoriet is echter de oosterse kip met taugé en cashewnoten, al had de kip misschien iets warmer gekund. Dat doet echter helemaal niets af aan de fantastische smaak. Ik zou hier zo een dubbele portie van bestellen. Ook de pulled pork is erg lekker mals en goed op smaak. Leuk ook dat ze dit gerecht serveren op een mini bao-bun, dat is weer net even iets anders. De hamburger snijden we – op geheel Nederlandse wijze – door zodat we allebei kunnen testen. Het smaakt goed, maar van alle gerechten is deze wel het minst uitgesproken. Dat is ook gelijk de kracht van Oaks: ze hebben zowel ‘spannendere’ als toegankelijke gerechten. Als vega(n) zou ik hier trouwens niet zo snel gaan eten. Het aantal plantaardige gerechten is beperkt.

Oaks Enschede: mijn ervaring

Ik vind Oaks een echte aanwinst voor Enschede. Dat komt vooral doordat alles klopt: de bediening komt regelmatig langs, de inrichting is super gezellig en alle gerechten zijn gewoon ontzettend lekker. Bovendien is het concept van shared dining ook hartstikke tof. Het geeft toch even een extra dimensie aan je avond. Wij hadden trouwens precies voldoende aan zes gerechten en waren, inclusief een heerlijk glas wijn en twee biertjes, totaal 48 euro kwijt. Daar krijg je dan ook echt een superleuke en goedverzorgde avond voor terug. Heb je dus nog niet bij Oaks in Enschede gegeten? Dan zou ik dat toch maar snel gaan doen…

Adres: Oaks Gastrobar Enschede, Stadsgravenstraat 47.

Op zoek naar meer leuke hotspots in Enschede? Je vindt ze in het hotspotoverzicht. Altijd als eerste op de hoogte zijn van de door mij ontdekte adresjes? Volg mij dan op Instagram.

Oaks gastrobar Enschede

    Leave a Reply