Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Enschede featured Hotspots

Mrs. Brown Café: de mooiste hotspot voor lunch in Enschede

november 20, 2019
Mrs. Brown Café Enschede ervaring

Afgelopen week was ik voor even terug in mijn oude woonplaats Enschede. Ik greep die mogelijkheid dan ook meteen aan om het nieuwe Mrs. Brown Café uit te testen. De patisserie is al jaren een van mijn favoriete hotspots in de stad, dus toen ik hoorde dat er werd uitgebreid met een nieuwe lunchroom, kwam deze plek meteen op mijn lijstje. Benieuwd of de lunch net zo goed in de smaak viel als de taartjes? Ik vertel alles over mijn ervaring in deze blog!

Mrs. Brown Café is net zo mooi als haar kleine zusje: de marmeren tafels zijn ook hier te vinden en worden vergezeld door roze stoelen en een prachtige, donkerblauwe velvet bank. Ik ben echt ontzettend fan van deze inrichting. Nergens anders in Enschede vind je zo’n mooie zaak. Ik heb het al eens eerder gezegd, maar Mrs. Brown zou echt niet misstaan in een wereldstad als Parijs, Londen of New York. Hoe meer tijd ik hier doorbreng, hoe meer ik ervan baal dat ze niet in Nijmegen zitten.

#Fitgirl

We nemen plaats op de roze stoelen. Die er niet alleen mooi uit, maar zitten ook nog eens heerlijk. De zoete geur van versgebakken taartjes die in het hele pand duidelijk te ruiken is, maakt dat ik nog meer trek krijg. Daarom bestellen we maar meteen. Ik kies voor mijn favoriete Mrs. Brown thee met jasmijn en peer. Voor de lunch heb ik, as always, zin in het broodje met avocado, gepocheerd ei, gruyere en chiliflakes, die hier luistert naar de naam #fitgirl. Daarnaast staan er nog allemaal andere lekkere broodjes op het menu, maar ook granola en natuurlijk de welbekende zoete lekkernijen.

Mrs. Brown Café Enschede ervaring10 cups of tea, please

Al snel krijg ik mijn heerlijke kop warme, verse thee. Hier kan ik echt ontzettend blij van worden. De combinatie van peer en jasmijn is echt zo lekker. Nog lekkerder is de kleine zoete verleiding on the side. Bij Mrs. Brown doen ze namelijk niet aan een stroopwafel of koekje uit een pakje, je krijgt hier iets vers uit de bakkerij. Dat smaakt zó goed, dat je spontaan tien warme dranken zou bestellen. Alleen maar om meer van die kleine, maar fijne heerlijkheden te krijgen.

Dan is het tijd voor het broodje. Die ziet er net zo mooi uit als deze hotspot zelf. Nadat ik flink wat foto’s heb gemaakt, snijd ik het eitje aan. Een lach verschijnt direct op mijn gezicht: ze weten hier niet alleen raad met suiker en boter, maar zeker ook met eieren. De avocado is heerlijk romig en de gruyere maakt het broodje helemaal af. Om mijn lunch nog wat smaakvoller te maken, strooi ik er zelf wat peper en zout over. Hoe leuk zijn die potjes? Niet standaard en daarom helemaal Mrs. Brown. Ik verbaas me er iedere keer weer over hoeveel aandacht er hier wordt geschonken aan de details.

Lunchen in Enschede bij Mrs. Brown Café, een aanrader?

Als je zo’n succesvolle patisserie hebt, zijn de verwachtingen natuurlijk hooggespannen. Gelukkig maakt Mrs. Brown Café die helemaal waar. Het is door het prachtige interieur, de picture perfect broodjes en de waanzinnig goede thee met lekkernij dan ook mijn nieuwe favoriete plek om lekker te lunchen in Enschede. Ga je een dagje naar mijn oude woonplaats? Sla deze hotspot dan zeker niet over…

Adres Mrs. Brown Café: Walstraat 8 – 10, Enschede.

Op zoek naar meer leuke hotspots in Enschede? Je vindt ze in het hotspotoverzicht. Altijd als eerste op de hoogte zijn van de door mij ontdekte adresjes? Volg mij dan op Instagram.

Mrs. Brown Café Enschede ervaring

Mrs. Brown Café Enschede ervaring

  • Reply
    Suzanne
    november 21, 2019 at 5:55 pm

    Ziet er heel leuk uit!

Leave a Reply