Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Enschede Hotspots

High wine bij Fabels in Enschede: een aanrader?

mei 7, 2019
High wine Fabels Enschede

Het stond al een flinke tijd op mijn to do lijstje: een high wine bij Fabels in Enschede. Eerder ontdekte ik al dat je hier de lekkerste borrelplank van de Oude Markt kunt scoren en daarom was ik super benieuwd naar hun high wine. Op een zeldzame vrije zondag was het eindelijk zo ver. Of de high wine van Fabels een aanrader is? Dat vertel ik je in deze blog.

De high wine van Fabels bestaat uit drie rondes. Je begint met witte wijn en starters. Daarna is er een ronde met rosé en koude hapjes. Als laatste krijg je een glas rode wijn en een aantal warme gerechtjes. Je kunt steeds kiezen of je een zoete of een droge wijn bij wilt, behalve bij de laatste ronde. Bij Fabels hebben ze alleen droge rode wijn. Wel zijn er verschillende soorten, dus er zit voor ieder wat wils bij.

High wine Fabels Enschede

Eerste ronde

Let’s get started! Ik begin met een heerlijke, zoete witte wijn. Lekker fruitig en niet te zwaar. Daarbij krijgen we drie verschillende bruschetta’s: eentje met carpaccio, parmezaanse kaas, pijnboompitjes en pesto, eentje met tomatensalsa en eentje met zalm. Ik ben geen fan van zalm, dus die is voor Stan. In ruil daarvoor krijg ik er eentje met tomatensalsa, want daar ben ik wel gek op. Het lekkerste is de versie met carpaccio. Gelukkig had ik deze voor het laatste bewaard.

Tweede ronde

De zoete witte beviel goed, dus ik ga ook voor de zoete rosé. Dit is mijn favoriete drankje van de Fabels high wine. Er zit veel smaak aan en hij is lekker fruitig. Precies waar ik van hou. Ook van de hapjesplank word ik blij: ham, kaas, crostini, olijven met rode pesto en vitello tonado. Ook krijg je er een salsasausje bij. Vooral de olijven zijn ontzettend goed. Stiekem vind ik het wel jammer dat de mozzarellabolletjes in pesto er niet bij zitten, want dat was mijn favoriete hapje van het smikkelplankje van Fabels.

Derde ronde

Het is alweer tijd voor de laatste ronde. Dit keer duurt het iets langer voor de bediening er is, maar dat is niet erg. Fabels heeft geen zoete rode wijn, dus wordt het een pinot noir. Deze wijn is een stuk zwaarder dan de twee hiervoor, maar wel lekker. Qua hapjes is dit mijn favoriete ronde: crostini, kipspiesjes met yakitori, ossenhaaspuntjes in ketjapsaus en gamba’s met wasabimayonaise. Alles is lekker, maar de ossenhaaspuntjes van Fabels zijn echt onovertroffen. Gelukkig krijgen we van dit hapje de grootste portie.

High wine bij Fabels

Ik vind de high wine van Fabels zeker een aanrader. De wijnen zijn lekker en de hapjes smaken goed. Misschien lijkt het op de foto’s wat weinig, maar schijn bedriegt echt: ‘s avonds hoeven we niet meer te eten. Totaal hebben we zo’n twee uur genoten van al dat lekkers. Dit is dus ook leuk als je uitgebreid bij wilt kletsen met een vriend(in). De high wine van Fabels kun je vanaf twee personen doen. Wel van tevoren even reserveren!

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de door mij ontdekte hotspots? Volg mij dan op Instagram. Andere leuke plekken die je niet mag missen kun je vinden in het hotspotoverzicht.

    Leave a Reply