Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Enschede Hotspots

Gezond lunchen? Oloa Enschede is the place to be!

januari 24, 2019
Gezond lunchen Oloa Enschede

Update 28/10: Oloa is helaas permanent gesloten.

Healthy hotspots worden steeds populairder. Ook in Enschede komen er steeds meer bij. Na ETN Saladebar is er nu ook Oloa. De kleine lunchroom zit aan de Zuiderhagen en op het menu staan pannenkoeken, maar dan gezond. Say what? Dat moest ik als fan van de traditionele pannenkoek natuurlijk een keer uittesten!

Oloa in Enschede is een heerlijke Instaproof hotspot midden in het centrum. De inrichting is eenvoudig, maar lekker licht, net als de kaart haha. De healthy pannenkoeken zijn gemaakt van haver en kun je bestellen in drie verschillende  smaken: appel- kaneel, vanille proteïne en Italiaanse kruiden. Daarnaast kun je kiezen uit veel verschillende toppings, waaronder chocolade, Griekse yoghurt en blauwe bessen, maar ook kipreepjes, sla, feta. Of je gaat voor zoet of hartig kun je dus helemaal zelf bepalen. On the side drink je koffie, thee, een proteïneshake of natuurlijke limonade.

Gezond lunchen Oloa Enschede

Oloa’s pannenkoeken

De pannenkoeken die gebakken worden zijn glutenvrij, suikervrij, zuivelvrij en zoutarm. Hierdoor ben ik nog benieuwder of deze healthy treat wel goed smaakt. Ik bestel de pannenkoek die mij het lekkerst lijkt: in de smaak kaneel met chocolade, blauwe bessen en Griekse yoghurt. Als drankje houd ik het veilig: een cappuccino. Mijn lunch ziet er in ieder geval heerlijk uit en is mooi op het bord gepresenteerd. Maar, liefde gaat natuurlijk door de maag en dus is het tijd om te proeven. Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben door Oloa. De pannenkoeken smaken erg lekker en vullen heel goed. De Griekse yoghurt blijkt een goede keus qua topping en maakt het geheel nog net wat smaakvoller. Pro tip dus, als je er gaat lunchen.

Mocht je na het eten van de haverpannenkoek toch nog honger hebben of gewoon nog zin hebben in wat lekkers, kun je ook een taartje bestellen. Het assortiment verschilt per dag, dus laat je bij Oloa vooral lekker verrassen door wat er die dag in de vitrine ligt! Ook heb ik vernomen dat er inmiddels ook zelfgemaakt flatbread van haver op de kaart staat, dus die wil ik zeker nog eens proeven.

Ook zin in een gezonde lunch? Oloa Enschede vind je aan de Zuiderhagen 9. 

    Leave a Reply