Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Cityguide Enschede featured Hotspots

Dagje Enschede: de beste adressen voor ontbijt, lunch, koffie en diner

mei 3, 2019
Mrs. Brown - The Salad Junkie

Enschede is al bijna zes jaar mijn thuis. Toen ik voor mijn studie Haarlem inruilde voor het oosten, riep iedereen tegen mijn ouders dat ik wel terug zou komen zodra ik mijn diploma op zak had. Ze hadden ongelijk, want nog steeds ben ik gek op Enschede en heb ik absoluut geen plannen om hier weg te gaan. In al die jaren ben ik bij flink wat horecazaken aangeschoven en inmiddels heb ik een lijstje met favorieten. Weet je nog niet waar je moet eten tijdens een dagje Enschede? Na het lezen van deze blog ken jij de lekkerste adresjes voor ontbijt, koffie, lunch en diner.

Flexwerken in Enschede Stoet Enschede

Ontbijt bij Stoet

Stoet is mijn favoriete flexwerkplek in Enschede. Daarover schreef ik laatst al een blog. Maar het zeker niet alleen een fijne plek om te werken, ik neem mijn vriendinnen ook graag mee om hier te genieten. Stoet is op haar best tijdens het ontbijt. Het is hier altijd druk, maar vroeg in de ochtend kun je nog een tafeltje bij het raam bemachtigen. Mijn aanraders: de pancakes met fruit en het broodje gegrilde kip zijn heerlijk. Bestel er een lekkere koffie, thee of een smoothie bij en je dag begint meteen goed.

Dagje Enschede Lunch Fabels

Lunch bij Fabels

Al dat winkelen maakt hongerig en dus is het tijd om lekker te gaan lunchen op de gezelligste plek in Enschede: de Oude Markt. Dit is het kloppende hart van de stad en veel leuke tentjes hebben zich hier gevestigd. Voor de lunch is Fabels mijn absolute favoriet. Het interieur is super gaaf en het voelt alsof je in een luxe, maar toegankelijk restaurant bent neergestreken. Er staat veel lekkers op de kaart, van belegd broodje tot tosti en van zware kost tot lichte gerechten.

Het is dan ook altijd lastig om een keuze te maken, maar als ik je een tip mag geven: de salade beef teriyaki (met gewokte ossenhaaspuntjes, ui, taugé, champignons, gemengde sla, rucola en teriyakisaus) is echt onovertroffen. Liever een broodje? Dan is een van de clubsandwiches een goede keuze. Ze hebben een vis, vlees en vega-versie.

 

Dagje Enschede koffie mrs brown

Thee, koffie & taart bij Mrs. Brown

Tijdens een dagje Enschede mag je Mrs. Brown niet overslaan. Dit is absoluut de mooiste hotspot van de stad en het is er dan ook altijd druk. De taartjes zijn zelfs zo populair, dat Mrs. Brown gaat uitbreiden. Dat zegt genoeg, toch? Schuif aan in de knusse patisserie en bestel een kop koffie of thee en een zoete lekkernij. De thee met peer is het allerlekkerst en qua taart kom ik altijd terug voor de red velvet. Liever meer taartjes proeven? Bestel dan de ‘stress’, bestaande uit een stukje appelkruimeltaart, worteltaart en cheesecake. Ik ben benieuwd wat jouw favoriet wordt!

Foodbar Bluff EnschedeDineer bij Foodbar Bluff

Ik heb in mijn leven flink wat burgers gegeten, maar de beste eet je toch echt bij Foodbar Bluff. Ze hebben genoeg andere lekkere gerechten op de kaart, maar iedere keer ga ik toch weer voor de vertrouwde bacon & cheeseburger. De knapperige frietjes, de heerlijke mayo, de sappige burger… Ik krijg er spontaan honger van tijdens het schrijven van deze blog. Ook fijn: veel burgers zijn ook vegetarisch te bestellen, dus dat hoeft de pret niet te drukken. Een stop bij Foodbar Bluff is de perfecte afsluiter van jouw dagje Enschede!

Kom je binnenkort deze kant op voor een dagje Enschede en wil je meer tips? Stuur mij dan gerust een berichtje via Instagram of mail naar info@thesaladjunkie.nl. Ik beantwoord je vragen graag!

    Leave a Reply