Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Enschede Hotspots

BierSpijs wandeling Enschede: welk restaurant maakt de meeste indruk?

oktober 2, 2018
BierSpijs wandeling Enschede

Een middagje biertjes proeven met bijpassende gerechten. Wie wil dat nou niet? Zondag stond de BierSpijs wandeling Enschede op het programma en dat was genieten. In vijf uur tijd gingen we langs vijf verschillende restaurants, die allemaal indruk probeerde te maken met hun drankjes en hapjes. Spoiler alert: er was een restaurant dat er met kop en schouders bovenuit sprong. 

Bierspijs wandeling Enschede

Eetcafé CP

De eerste stop voor ons is Eetcafé CP. Ik ben hier wel eens geweest en vond het altijd een prima restaurant, maar niet waanzinnig. Vandaag serveren ze een Gallivant, een witbier met een vleugje citrus. Het bier wordt gebrouwen in Albergen met Amerikaanse hop. Hoe we dit allemaal weten? CP had de bierbrouwer uitgenodigd en dat was erg leuk.

Dan het gerecht: een mini hamburger met gekarameliseerde ui, appel, sla en gorgonzolasaus. De uitleg leert ons dat het vlees afkomstig is van de koeien van Jelle uit Twekkelo. Hier krijgen de dieren geen preventieve antibiotica, leven ze in kleinschalige kudde’s en komen ze veel buiten. Eerlijk? Je proeft het. Het vlees is enorm smaakvol en door de kok perfect gebakken. Ook de topping zijn heel goed op smaak.

Oordeel? Normaal bewaren ze het lekkerste vaak voor het laatst, maar CP wint deze BierSpijs wandeling. Ze hebben er echt werk van gemaakt, het personeel was super vriendelijk en kwam nadat we uitgegeten waren nog wat vertellen over het restaurant en waar ze voor stonden. Zo leuk! Ze waren de enige die dat deden en dat is voor de rest een gemiste kans, want juist die achtergrondinformatie maakt een wandeling zo leuk.

Bierspijs wandeling Enschede

Big Belly’s

Over het Ierse restaurant Big Belly’s hadden we hoge verwachtingen. Hun gerechten bij de Proef Eet vielen erg in de smaak, dus ik was benieuwd waar ze vandaag mee zouden komen. Een donker biertje, dat wist ik eigenlijk al voorafgaand aan de BierSpijs wandeling zeker. Het werd een Koudvuur Smoked Porter van Baxbier Brewery uit Groningen. Dit is een rokerig biertje met hints van koffie en chocolade. Perfect passend bij het seizoen. Bovendien is dit biertje bekroond. Het is een lekker drankje, het contrast met het biertje van Central Park kon eigenlijk niet groter zijn, maar dat maakt zo’n BierSpijs wandeling juist zo leuk.

Naast het bier krijgen we bitterballen geserveerd. In eerste instantie ben ik een beetje teleurgesteld, want het is wel een erg veilige keuze. Toch word ik verrast. De pulled pork bitterballen mag je eigenlijk geen bitterballen noemen, zo lekker zijn ze. Daarbij krijgen we een stukje bierbrood en een chutney van appel, rode peper, gember en ui. Een schot in de roos.

Bierspijs wandeling Enschede

Beiaard’s Bistro

Het is de beurt aan Beiaards Bistro. Zij serveren hun eigen bokbier, gebrouwen door Rigtersbier in Haaksbergen. Dit drankje kan je alleen krijgen bij Beiaard, Beiaard’s Bistro en het Bolwerk in Enschede. Het is een lekker biertje, een beetje zoet en daar hou ik wel van.

De bijpassende spijs is varkenswangstoof met aardappelschuim. Origineel en daar hou ik wel van. De smaak is goed, al had het gerecht wel iets warmer gekund. Dan waren de smaken beter tot hun recht gekomen. Ook aan de presentatie is aandacht besteedt en dat is leuk om te zien.

BierSpijs wandeling Enschede

Ons eten & drinken (links) en Twentsche Foodhal (rechts)

Ons eten & drinken

Bij Ons krijgen we een keuze voorgelegd. Wordt het een tomaten-walnootpaté of gemarineerde witvis met gezuurde groenten? Wij kiezen allebei voor de vis. Leuk dat een restaurant risico durft te nemen en iets anders doet dan de rest door voor vis te kiezen.

Het biertje en de spijs arriveren tegelijk. Ze kiezen ervoor om een Brand Up te serveren. Volgens de bediening een ode aan bier zoals het in Tsjechië werd gebrouwen. Het is een fris en licht bier en eerlijk gezegd gewoon een beetje saai. De andere restaurants konden ons verrassen, maar Ons slaat hiermee de plank mis. Het is ook het enige restaurant waarbij je drie slokjes bier krijgt in plaats van gewoon een glas. De vis is wel erg lekker en het gerecht is heel mooi gepresenteerd.

Twentsche Foodhal

De laatste stop is de Twentsche Foodhal. Hier kun je kiezen uit xx gerechten met een bijpassend biertje. Leuk! Ik kies voor de steak tartare in combinatie met een Gerardus dubbel van Little Ribhouse Texas. Dit is het mooist gepresenteerde gerecht van de dag, gewoon bijna zonde om op te eten. Het biertje, een stevig donker bier met houtnoten en een lichtzure smaak, past goed bij het gerecht.

Stan kiest voor de spicy chicken van Omna’s Kitchen. Die is ook echt heel spicy, maar wel lekker. Hierbij hoort een Gulpener Plato. Samen met de Gallivant was dit het lekkerste biertje van de dag. Een mooi einde van een hele geslaagde BierSpijs wandeling!

    Leave a Reply