Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Deventer featured Hotspots

Bij Happy Tosti Deventer toveren ze een lach op je gezicht

mei 26, 2019
Happy Tosti Deventer

Een van mijn beste vriendinnen woont in Nijmegen. Helaas is dat niet naast de deur, maar toch proberen we elkaar regelmatig te zien. Eerder deden we dat al bij Frenchie Café Utrecht, deze keer kozen we voor een good old we meet in the middle. Deventer dus. Aangezien we allebei gek zijn op eten, werd het een breakfastdate bij Happy Tosti Deventer. En daar werden we absoluut blij van.

Happy Tosti Deventer is een ruime en lekkere lichte hotspot middenin de stad. Veel tafels zijn uitgerust met zowel een stoel als een schommel, hoe tof is dat? Wij kiezen echter voor het vrolijke blauwe tafeltje bij het raam en kijken op de kaart. Die staat – je raadt het al – vol met allerlei verschillende tosti’s. Omdat we vroeg zijn, kunnen we het Happy Breakfast bestellen. Voor slechts 6 euro (!) krijg je een yoghurtje met granola, een halve tosti met saus naar keuze, een warme drank en een verse jus d’orange. Je begrijpt het al: daar konden we geen nee tegen zeggen…

Happy Tosti Deventer

Bijzondere medewerkers

Even later komt een medewerker onze bestelling opnemen. Het personeel van Happy Tosti Deventer is bijzonder. Hier werken namelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze doen alles: van het maken van de tosti’s tot het uitserveren. Je ziet aan de werknemers dat ze genieten van wat ze doen. Het duurt misschien iets langer dan bij een doorsnee horecagelegenheid, maar daar krijg je een brede glimlach en een heel goed gevoel voor terug. Want hoe tof is dat deze mensen gewoon een normale baan hebben, inclusief bijpassend salaris?  Ik word daar in  ieder geval heel blij van.

Yummy tosti’s bij Happy Tosti Deventer

Ik zei het al: maar het personeel doet het werk met verve. Dat betekent dat je hier echt een lekker ontbijtje krijgt. Qua tosti heb ik gekozen voor de pizza tosti met pizzasaus, mozzarella, parmezaanse kaas, pesto en ui in combinatie met de pestomayo (don’t judge, ik houd gewoon ontzettend van pesto). Hij is lekker knapperig. Ook de yoghurt met granola smaakt goed en je krijgt hier verse thee. Dat vind ik als theeliefhebber altijd een enorm pluspunt. Na het eten blijven we nog even zitten bij Happy Tosti Deventer voor een zelfgemaakte iced tea. Als ook dit heerlijke drankje op is en we hebben afgerekend, lopen we allebei met een uitstekend humeur de winkelstraat weer in. Hier ontbijten maakt stiekem nog blijer dan een dagje in de zon. En dat wil wat zeggen.

Happy Tosti Deventer – Lange Bisschopstraat 23

Op zoek naar meer leuke hotspots? Je vindt ze in het hotspotoverzicht. Altijd als eerste op de hoogte zijn van de door mij ontdekte adresjes? Volg mij dan op Instagram.

    Leave a Reply