Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Cambridge Cityguide Reizen

Stedentrip naar Cambridge tips: de 9 leukste dingen om te doen

mei 19, 2019
Stedentrip naar Cambridge

Cambridge is een van de leukste plekken op aarde als je het mij vraagt. Ik hou van de sfeer, van de architectuur (zelfs de kebabzaak ziet eruit als een plek voor miljonairs) en de vriendelijke mensen. Een aantal jaar terug heb ik een zomer lang in deze prachtige stad doorgebracht en daardoor weet ik wat de leukste uitjes, winkels en hotspots zijn. Ik heb ze een aantal jaar geheim gehouden, maar speciaal voor lezers van mijn blog deel ik al mijn tips voor een stedentrip naar Cambridge.

Stedentrip naar Cambridge

Het standbeeld van Charles Darwin bij Christ’s College

1. Overnacht bij Christ’s College

Vergeet hotels en Airbnb’s, in Cambridge overnacht je bij Christ’s College. Charles Darwin ging ook naar deze universiteit en is geëerd met een standbeeld in de mooie tuin. Als slapen bij een prachtige, eeuwenoude universiteit nog niet voldoende is om je te overtuigen: de ligging is perfect. Je loopt de historische poort uit en bent in het sfeervolle centrum. Ook fijn: het geweldige personeel en het gratis ontbijt in een magisch mooie eetzaal. Je kunt deze accommodatie hier boeken. Let op: Christ’s College is een adults only-accomodatie.

2. Bezoek de colleges

Je kunt er tijdens een stedentrip naar Cambridge niet omheen: de colleges. Cambridge is net als Oxford een echte universiteitsstad en ik raad je dan ook zeker aan om een of meerdere colleges te bezoeken. De mooiste zijn King’s College (zie hoofdfoto) en St. John’s College. Die laatste lijkt net een set van Harry Potter. Zorg er dus voor dat je een camera meeneemt en verbaas je over de prachtige bouwstijl.

Stedentrip naar Cambridge

3. Ga punteren

Je mag niet terugkomen uit Cambridge zonder dat je er hebt gepunterd over de River Cam. Dit is de ideale activiteit om te doen als je voeten zeer doen van het vele lopen. Je kunt zelf een punt huren, maar veel leuker is het om bij een gids in de boot te stappen. Dan hoef je ten eerste geen zwaar werk te doen (het is moeilijker dan je denkt, kijk maar eens naar al die toeristen die aan het stuntelen zijn) en onderweg vertelt de gids je alles over stad. Ik had destijds een ontzettende leuke gids die met allerlei toffe weetjes op de proppen kwam en dit was dan ook een van de hoogtepunten van mijn stedentrip naar Cambridge.

4. Bezoek The Eagle

The Eagle is een echte must visit tijdens een stedentrip naar Cambridge. Zeker als je gek bent op geschiedenis, mag je deze pub niet overslaan. De hotspot stamt uit 1600 en er wordt gezegd dat James Watson en Francis Crick hier bekendmaakte dat ze DNA hadden ontdekt. De RAF bar, een van de vijf kamers in de pub, is ook uniek. Hier kwamen vliegeniers tijdens de Tweede Wereldoorlog bij elkaar. Op het plafond is dan ook graffiti zichtbaar die stamt uit deze tijd. Vergeet dus zeker niet omhoog te kijken! In deze blog kun je meer lezen over en foto’s zien van The Eagle.

 

Stedentrip naar Cambridge

5. Bekijk de ronde kerk

The Round Church Cambridge is een van de vier ronde kerken in Engeland die nog steeds in gebruik is. De vorm van deze anglicaanse kerk is geïnspireerd op die van de Heilig Grafkerk in Jeruzalem. Je kunt alleen het exterieur van het gebouw bekijken, maar als je meer wilt weten, kun je ook een tour boeken.

6. Shop bij The Grand Arcade

Shoppen mag tijdens jouw stedentrip naar Cambridge niet ontbreken. De beste plek hiervoor is het winkelcentrum The Grand Arcade. Hier vind je winkels zoals Victoria’s Secret Pink, Levi’s, Kiko en Topshop. Ook zit er een inmiddels een Disney Store, maar die was nog niet open toen ik er was. Vertel me dus vooral of deze winkel de moeite waard is!

7. Drink thee bij Harriëts

Harriëts is mijn favoriete plek om thee te drinken en wat te eten in Cambridge. Deze leuke tearoom is ook populair onder locals en daardoor komt het wel eens voor dat je even moet wachten. Dat is het waard, want de sandwiches, scones en zoete lekkernijen zijn er heerlijk. Ook de high tea kan ik je enorm aanbevelen. Bestel de rozenthee of de vruchtthee en geniet van alle geweldige hapjes. Engelser krijg je het haast niet. In deze blog kun je meer lezen over en foto’s zien van Harriëts.

Chocolat Chocolat hotspot Cambridge

8. Geniet bij Parker’s Piece

De fijnste plek om even uit te rusten of te picknicken is Parker’s Piece. Dit park zit vlakbij het winkelcentrum en het is een feestje om hier te zijn. Studenten, voetballers en families: in de warme maanden brengen ze hier allemaal heel wat uurtjes door. Bonustip: ga vooraf even langs Chocolat Chocolat en haal hier aardbeien met een potje chocola om het fruit in te dippen. Daarna hoef je alleen nog maar een mooi plekje in de zon uit te zoeken en jouw dag kan niet meer stuk.

9. Koop thee bij Whittard

Whittard is de Simon Levelt van Engeland, alleen dan duizend keer beter en stijlvoller. Ze verkopen er naast thee ook serviezen, koffie en lekkernijen. Het leukste vind ik de Alice in Wonderland collectie. Op de theeblikjes staan de figuren uit de film afgebeeld  en daardoor zijn ze echte eyecatchers in huis. Overweldigd door het aanbod van Whittard? Mijn favoriete theeën zijn Cherry Blossom en Garden Party Oolong. Sommige smaken kun je trouwens ook proeven in de winkel, dus ook als je niets wilt kopen is deze winkel een bezoekje waard.

Heb je nog vragen over een stedentrip naar Cambridge of zelf tips? Neem gerust contact op via Instagram of door te mailen naar info@thesaladjunkie.nl

    Leave a Reply