Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Beckum Hotspots

Restaurant Bij Boenders: culinaire verrassingen van een topchef

januari 21, 2019
Bij Boenders Social Deal

Ik vind niets leuker dan nieuwe restaurants ontdekken. Uit eten gaan is mijn grootste hobby en als ik een geweldige hotspot vind, kan ik mijn geluk niet op. Dit keer moet ik de credits echter delen met Social Deal. Voor hen reisde ik af naar Beckum, vlakbij Hengelo om te eten bij Restaurant Bij Boenders. Hier kregen wij  een 3-gangendiner van de chef, inclusief amuse en broodmandje vooraf, met een korting van maar liefst 48%. Zo kun je een hele avond genieten voor €17 op een sfeervolle locatie. Ik kan je alvast verklappen dat ik zelden zo onder de indruk ben geweest van een restaurant.

Bij Boenders Social Deal

Bij Boenders is onderdeel van het Wapen van Beckum. Hier kun je feesten geven en trouwen, maar wat veel mensen misschien niet weten is dat je hier ook heerlijk kunt eten. Een echte verborgen parel dus. Bij het restaurant worden we gastvrij ontvangen en krijgen we een plekje bij de sfeervolle open haard. Ik bestel vast een zoete witte wijn, die even later wordt gebracht. Een heerlijk, fris wijntje, zo blijkt al na de eerste slok. Samen met mijn vriend proost ik op het begin van de avond en geniet ik van de warmte van de open haard.

Bij Boenders Social Deal

Veelbelovende amuse

Vooraf kregen we van de vriendelijke ober de vraag of we graag vlees, vis of vegetarisch willen eten. Mijn vriend kiest voor een combinatie van vlees en vis en ik ga voor de vleesgerechten. Verder is het dus een verrassing wat we krijgen. Eerst vond ik dat best spannend, want wat als het niet mijn smaak is? Maar stiekem is het op moment supreme ook wel weer leuk om je echt te laten verrassen tijdens zo’n avond en te vertrouwen op de chef.

Als opwarmertje krijgen we ieder een amuse met tomatentapenade en vlees of vis. Het smaakt heerlijk en de komkommer zorgt in dit gerecht voor de frisheid. Ik ben sowieso gek op tomaat dus dit gerecht valt direct goed in de smaak. Als dit al het begin is, ben ik heel benieuwd naar wat de chef nog meer voor ons in petto heeft.

Bij Boenders Social Deal

Voortreffelijk voorgerecht

Nadat we rustig hebben genoten van onze amuse, worden we naar onze tafel gebracht. Hier staat een mandje met lekker versgebakken brood en twee spreads. Het hele broodmandje eten we leeg, dus dat is een goed teken. Vlak daarna krijgen we het voorgerecht: voor mij is dat eendenborst met uienchutney en runderlende met parmezaanse kaas en pijnboompitten. Mijn vriend krijgt zalm gemarineerd in biet en botervis met mierikswortelcreme. Zodra het bord is neergezet heb ik al zin om het op te eten. Wat een prachtige presentatie. Ik vind het altijd heel belangrijk dat een restaurant veel aandacht besteedt aan de opmaak van de gerechten en dat zit bij Bij Boenders dus helemaal goed, het lijkt wel een kunstwerk.

Tijd om te proeven: het vlees is heerlijk mals en de uienchutney goed op smaak, maar niet te overheersend. Ik proef ook nog een stukje botervis van Stan en dat is ook helemaal in orde. We vonden het moeilijk om aan het einde te kiezen wat we het lekkerst vonden, maar ik kan je nu alvast verklappen dat het voorgerecht de winnaar was. Bij Boenders Social Deal

Hoofdgerecht: een moderne klassieker

Na een tweede rondje met drankjes is het tijd voor het hoofdgerecht. We krijgen dit keer beide hetzelfde: ibericovarken met een portsausje op een bedje van zuurkool met gegratineerde aardappel, groente en pompoencreme. On the side krijgen we ook krieltjes en salade. Samen vormt dit echt een moderne klassieker als je het mij vraagt. Als eerste probeer ik de iberico. Het is een kunst om dit vlees goed te bereiden, vaak krijg je hem te droog bij een restaurant, dus ik ben heel benieuwd hoe dat bij Bij Boenders is. Na de eerste hap blijkt gelukkig dat de chef hier wel raad weet met iberico: het vlees is zacht en mals zoals het hoort en combineert mooi met de portsaus. Stiekem vind ik de wortel het lekkerste van dit hele bord, want hij is zoet van smaak en perfect gegaard. Daar had ik er wel meer van gelust. Bij Boenders Social Deal

Dessert: een fantastisch toegift

Het is helaas alweer tijd voor de laatste gang: het toetje. Wat ik fijn vind, is dat de portiegrootte bij Bij Boenders goed is. Met andere woorden, je krijgt genoeg van iedere gang, maar je zit niet afgeladen vol en hebt nog genoeg ruimte voor het dessert. Gelukkig maar, want dit wil je ook niet missen. De grande finale is enorm kleurrijk en bestaat uit een mousse van duindoornbes met mandarijnijs. Absoluut niet wat ik had verwacht, zo zie je maar wat je krijgt als je de controle over je diner loslaat en de chef laat bepalen. De mouse is erg lekker, vooral de schuimpjes erbij vind ik heerlijk. Het mandarijnijs heeft een hele pure smaak die je eigenlijk alleen verwacht bij de beste ijssalon in town en zeker niet bij een restaurant. Op de terugweg hadden we het nog over het mandarijnijs.

Bij Boenders Social DealEindoordeel: ultiem genieten in een gastvrije omgeving

Ik heb tot ik deze blog schreef nog gezocht naar minpunten, maar soms moet je gewoon eerlijk zijn en geen kritiek geven om het kritiek geven.  We hebben namelijk een topavond gehad bij Bij Boenders. Het restaurant zelf is sfeervol, het personeel is vriendelijk en komt regelmatig langs en het eten is waanzinnig lekker. Één ding is absoluut zeker: bij Bij Boenders staat een topchef in de keuken.

Wil jij ook genieten van een zorgeloze avond uit waarbij je heerlijk kunt tafelen met jouw vriend(in) of familie voor slechts €17? Scoor deze voortreffelijke Social Deal dan hier! 

Deze blog over restaurant Bij Boenders is tot stand gekomen in samenwerking met Social Deal. De tekst van deze blog is 100% van mij en mijn eerlijke mening over dit restaurant.

    Leave a Reply