Instagram

Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

Amsterdam featured Hotspots

Bam Boa Amsterdam: beachy vibes en picture perfect gerechten

mei 13, 2019
Bam Boa Amsterdam

Onze hoofdstad heeft talloze leuke hotspots en er komen er steeds meer bij. Een van die new kids on the block is Bam Boa in Amsterdam-Zuid: een dreamy, beachy restaurant dat niet zou misstaan op een parelwit strand in een ver land. Je begrijpt: ik wilde er direct heen.

Al van een afstandje kun je zien waar Bam Boa zit dankzij het rieten dak. Het doet een beetje denken aan Tulum, maar dan aan de Amstel. Nog fraaier dan de buitenkant is het interieur: marmeren tafels, rotan stoelen en decoraties die rechtstreeks uit een woonmagazine lijken te komen. Al is dat niet zo gek, aangezien influencer Kae Sutherland mede-eigenaar is van deze Amsterdamse hotspot. Dat is waarschijnlijk een van de redenen dat het ‘s ochtends om 11:15 uur al zo druk is.

Bam Boa Amsterdam

Geheim menu

Met alleen een mooi interieur kom je er niet, dus ik ben ontzettend benieuwd naar de gerechten. Normaal check ik vooraf al wat ik wil bestellen, maar Bam Boa heeft geen menukaart op de website staan omdat ze je willen verassen. Spoiler alert: ze stellen absoluut niet teleur en je hebt keuze uit veel lekkere, healthy bowls en verschillende yummy broodjes. Ondanks het uitgebreide menu, is mijn keuze snel gemaakt. Op de kaart staat namelijk avocadotoast en wie mij een beetje kent, weet dat ik hier gek op ben. Ook qua drankjes valt er genoeg te kiezen, van warme dranken tot cocktails. Gezien het tijdstip houd ik het nog even bij een lekker sapje.

Not you’re average avocadotoastBam Boa Amsterdam

Bij Bam Boa krijg je niet zomaar een avocadotoast of een broodje kip, aan de opmaak van de borden is veel aandacht besteed. Ik heb dan ook meteen zin om te proeven. De smaak van beide broodjes is waanzinnig goed. Het brood is lekker vers en knapperig en door de toevoeging van chili is de smaak van mijn sandwich net iets spannender. Het doet me denken aan de avocadotoast van mijn favoriete Parijse hotspot Ob La Di, maar de versie van Bam Boa is nog beter. Je krijgt ook een sapje dat heerlijk vers is en geserveerd wordt in een prachtig glas.

Bam Boa Amsterdam is je nieuwe favoriet

Als een influencer samen met twee vrienden iets opent, betekent het niet dat het automatisch goed is. Dat wist Kae ook en dat merk je. Lunchen bij Bam Boa in Amsterdam is een feestje en ondanks dat ze nog geen maand open zijn, voelt het heel erg af. Aan alles wordt gedacht en er hangt een fijne, relaxte sfeer. Zowel in de zomer als in de winter kun je bij dit stukje Tulum aan de Amstel terecht voor het ultieme strandgevoel. Normaal gesproken wil ik iedere keer dat ik in onze hoofdstad ben iets nieuws uitproberen, maar ik denk dat ik de volgende keer weer bij Bam Boa ga eten. Een mooier compliment kan ik eigenlijk niet geven.

Bam Boa Amsterdam, Weesperzijde 135.

Op zoek naar meer leuke hotspots in Amsterdam? Je vindt ze in het hotspotoverzicht. Altijd als eerste op de hoogte zijn van de door mij ontdekte adresjes? Volg mij dan op Instagram.

Bam Boa Amsterdam

    Leave a Reply