Vegetarische pastasalade met cherrytomaatjes

Vegetarische pastasalade

Ik ben vast niet de enige die met deze warmte geen zin heeft om boven het fornuis te hangen. Wat ook niet meehielp? De heerlijk maandspecial bij ETN Saladebar. Ik vond dat ik toch echt weer zelf moest gaan koken en daarom maakte ik deze lekkere gezonde vegetarische pastasalade zelf, met een kleine variatie.

BOODSCHAPPENLIJSTJE VOOR DE VEGETARISCHE PASTASALADE:

  • 40g pasta (ik gebruik penne)
  • 15g pijnboompitten
  • Handje courgetti
  • Handje slamelange
  • 50g gemengde cherrytomaatjes
  • Pesto, naar smaak
  • Handje alfalfa
  • Kwart bolletje mozzarella

ZO MAAK JE DE VEGETARISCHE PASTASALADE:

  1. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Rooster de pijnboompitten even in een droge koekenpan.
  3. Maak zelf courgetti met een spirelli of koop de kant en klare versie bij Albert Heijn.
  4. Giet de pasta af en doe in een kom. Voeg naar smaak wat pesto toe en meng dit met de pasta.
  5. Doe de sla en de courgetti bij de pasta in de kom. Meng alles door elkaar.
  6. Snij de cherrytomaatjes in kwartjes en voeg ze toe. Maak het geheel af met wat mozzarella, een handje alfalfa en de geroosterde pijnboompitten.

Woon je in de buurt van Enschede en heb je geen zin om te koken of zelfs niet om je huis te verlaten? ETN bezorgt ook per fietskoerier! Zo heb je zonder moeite snel iets lekkers en gezonds op tafel staan. Kijk voor het menu even op de website.

Ga jij deze vegetarische pastasalade maken? Superleuk! Tag je foto’s op Instagram met #thesaladjunkie, zodat ik ze kan zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.