Vegetarische gevulde paprika’s met quinoa

Paprika is een van mijn favoriete groentes omdat je het vrijwel overal mee kunt combineren. In bijna al mijn favoriete gerechten zit deze smaakmaker, maar het lekkerste vind ik ze met een goede vulling uit de oven. Deze vegetarische gevulde paprika’s met quinoa kosten weinig voorbereidingstijd en daarna kun jij lekker ontspannen terwijl de oven zijn werk doet. Ideaal toch?

BOODSCHAPPENLIJSTJE VOOR 1 PERSOON

  • 1 rode paprika (als je een grote eter bent, neem er dan 2)
  • 1 kleine rode ui
  • 6 cherrytomaatjes
  • 1/2 bolletje mozzarella
  • 50 gram quinoa
  • 1 pakje frito
  • Peper en zout
  • Italiaanse kruiden om te garneren

ZO MAAK JE DE VEGETARISCHE GEVULDE PAPRIKA’S

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Rooster de quinoa eerst 1 minuutje in een droge koekenpan. Bereid vervolgens de quinoa volgens de stappen op de verpakking.
  3. Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Schep in elke helft wat quinoa. Voeg wat frito toe en meng dit goed met de quinoa.vegetarische gevulde paprika's met quinoa
  4. Snipper de ui en snijd de cherrytomaatjes in vieren. Verdeel de groentes over de paprikahelften en voeg nog wat frito toe zodat de paprika’s eruit zien als de linker paprikahelft op de afbeelding hierboven. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
  5. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de paprika’s. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de gevulde paprika’s in ongeveer 25 minuten af.
  6. Garneer de gevulde paprika’s met verse Italiaanse kruiden. Eet smakelijk!

Ga jij deze vegetarische gevulde paprika’s maken? Superleuk! Tag je foto’s op Instagram met #thesaladjunkie, zodat ik ze kan zien!

6 Comments

  1. Dit is zo heerlijk…. met kerst een soortgelijke gemaakt (als onderdeel van) met oranje mini paprika’s. Wat een lekker idee om ook te vullen met quinoa.. frito ken ik niet als ingegredient maar het ziet er lekker uit.. mijn variatie was (even uit nn hoofd hoor) met fijngesneden ui en knoflook, een stevige hutenkase 2/3 En 1/3 kruidenjaas voot de smaak , met klein gesneden tomaat en mozarella die had ik los gekruid zodat ik niet zat te knoeien. Met peper en zout en nog iets, volgens mij wat knoflookolie en er staat me bij peterselie geloog ik in ieder geval iets groens ?? en kon ik de smaken beter doot het geheel krijgen. En geroosterde pijnboompitjes er doorheen gespateld op het eind. Weet nog wat het wat dikkig was En dat ik daarom de knoflookolie waarin ik de pijnboompitjes had geroosterd deels erbij heb gedaan En dat was qua smaak erg lekker. Mocht ik weer met hutenkase En kruiden kaas gaan vullen zou ik denk ik de verhouding iets aanpassen.. En verder dezelfde stappen.. voor roosteren vullen en afbakken… op 30 man had ik er jawel 90 gemaakt en ze waren bij ronde 1 al op… Ik ga eens op zoek naar wat frito is en het een x zo maken met quinoa dat zal goed vullen en kun je als avondeten eten denk ik.. met wat salade erbij bijvoorbeeld. … nu al zin om te maken dus ik sla het meteen even op zodat ik niet hoef te zoeken. Ps ik vind je pagina erg mooi en overzichtelijk, ik ga gauw weer even neuzen en kijken of ik leuke nieuwe probeer gerechten kan vinden. Ik hou van uitproberen en salades. XoXo E.

    1. Bedankt voor je superleuke en uitgebreide reactie! Jouw versie klinkt ook heel erg lekker, ik ga het zeker eens met die ingrediënten proberen. Snap dat het zo op was als ik het zo hoor xx.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.