Vegan bowl met geroosterde kikkererwten

Vegan bowl met geroosterde kikkererwten

Het komt regelmatig voor dat ik een dagje geen vlees of vis eet. Ik vind het leuk om te experimenteren met alleen plantaardige producten en mezelf uit te dagen om er wat lekkers van te maken. Deze vegan bowl met geroosterde kikkererwten is echt ultiem comfortfood en heel weinig werk. Plof na het koken met je bowl op de bank, Netflix aan en genieten maar!

BOODSCHAPPENLIJSTJE VOOR 1 BOWL

  • 200 g kikkererwten uit blik
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • snufje zout
  • 1 el olijfolie
  • 50 g aardappelschijfjes
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 avocado
  • 2 handjes jonge bladsla
  • Evt. chilisaus

ZO MAAK JE DE VEGAN BOWL

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en meng ze in een kom met de olijfolie, het gerookt paprikapoeder (hier kun je deze kruiden kopen) en een snufje zout. Door het paprikapoeder krijgen je kikkererwten een heerlijke rooksmaak. Net alsof je in Spanje bent!
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de kikkerwten hierop. Doe de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de kikkererwten in 25-30 minuten krokant. Schep halverwege een keertje om.
  4. Bak de aardappeltjes in een beetje olijfolie tot ze gaar zijn.
  5. Was de salade en doe dit in de bowl. Schep de geroosterde kikkererwten erdoor.
  6. Snijd de avocado in blokjes en de komkommer in plakjes (of maak er sterretjes van zoals ik). Voeg dit samen met de aardappeltjes toe aan de salade.
  7. Maak het geheel af met chilisaus. Eet smakelijk!

Ga jij deze vegan bowl met geroosterde kikkererwten maken? Superleuk! Tag je fotoโ€™s opย Instagramย met #thesaladjunkie, zodat ik ze kan zien!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *