Salade met parelcouscous, perzik & rauwe ham

Salade met parelcouscous, perzik & rauwe ham

Het saladeseizoen is op The Salad Junkie natuurlijk in volle gang. Mijn nieuwste creatie is een salade met parelcouscous, perzik en rauwe ham. Ik wilde al een tijdje iets doen met parelcouscous en door de zomerse temperaturen had ik zin in fruit. Deze zalige combinatie van zoet en zout kan iedere fijnproever waarderen. En, zoals je inmiddels van mij gewend bent, staat ook dit gerecht in een mum van tijd (buiten) op tafel. 

BOODSCHAPPENLIJSTJE VOOR 1 SALADE

  • 50 g parelcouscous
  • flinke hand rucolamelange
  • 1 perzik
  • 4 plakjes rauwe ham
  • kwart bolletje mozzarella

Dressing:

  • balsamicoazijn
  • water

ZO MAAK JE DE SALADE

  1. Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de perzik in stukken.
  3. Giet de gekookte parelcouscous af en leg dit op een bord.
  4. Voeg de rucolamelange toe en meng dit door de parelcouscous.
  5. Voeg de rest van de ingrediënten toe.
  6. Maak eventueel een dressing door wat balsamicoazijn te mengen met een klein beetje water. Dit geeft je salade net wat meer pit.

Ga jij deze salade met parelcouscous, perzik & rauwe ham maken? Superleuk! Tag je foto’s op Instagram met #thesaladjunkie, zodat ik ze kan zien!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.