Salade mediterraan van ETN saladebar

Salade mediterraan van ETN saladebar

Wie mij al wat langer volgt, weet dat ik groot fan ben van saladebar ETN. Mijn standaard order is de salade mediterraan. Omdat ik deze salade zó lekker vind, besloot ik eigenaresse Lotta te vragen of ik het recept mocht delen op mijn blog. Gelukkig vond ze dat erg leuk en kun je ook genieten van deze healty pleasure als je niet in de buurt van Enschede woont. Als je me dan maar wel belooft om even langs te komen als je wel in town bent.

BOODSCHAPPENLIJSTJE

  • 2 handjes slamelange
  • 80 g fusili
  • 0,5 courgette
  • 0,5 paprika
  • 0,5 ui
  • 2 winterpeentjes
  • handje cherrytomaatjes
  • zongedroogde tomaat
  • groene olijven, naar smaak
  • croutons, naar smaak
  • pesto
  • olijfolie

ZO MAAK JE DE SALADE MEDITERRAAN

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de courgette, paprika, ui en wortel klein. Zorg ervoor dat je de wortel klein genoeg snijdt, anders duurt het erg lang voor hij gaar is.
  3. Gril de groenten ongeveer een half uur in de oven. Ze zijn gaar als ze een bruine rand beginnen te krijgen en je er met een mes boterzacht doorheen kunt snijden. Laat ze even afkoelen.
  4. Breng ondertussen een pan water aan de kook en bereid de fusili volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Snijd de zongedroogde tomaat en halveer de cherrytomaatjes en doe ze in een kom met de gekookte pasta, de slamelange, de gegrilde groenten en de olijven.
  6. Verdun de pesto met een beetje olijfolie zodat je een dunnere dressing krijgt en verdeel dit over je salade.
  7. Maak het geheel af met wat croutons. Eet smakelijk!

Woon je in de buurt van Enschede en heb je geen zin om te koken of zelfs niet om je huis te verlaten? ETN bezorgt ook per fietskoerier! Zo heb je zonder moeite snel iets lekkers en gezonds op tafel staan. Kijk voor het menu even op de website.



2 thoughts on “Salade mediterraan van ETN saladebar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *