Parelgortsalade met erwtjes en prosciutto

Parelgortsalade met erwtjes en prosciutto - The Salad Junkie

Ik ben fan van parelgort. Deze gerstsoort heeft een lekkere bite en een wat stevigere structuur. Daardoor is parelgort perfect om een smakelijke (lunch)salade mee te maken. Bovendien had ik al heel lang geen erwtjes meer gegeten, dus wilde ik er iets lekkers mee maken. Ze gaan heerlijk samen met de prosciutto, avocado en de mozzarella, probeer maar eens!

BOODSCHAPPENLIJSTJE VOOR 1 PERSOON

  • 50g parelgort
  • 120g diepvrieserwten
  • 4 plakken prosciutto
  • 0,5 avocado
  • mozzarella, naar smaak
  • balsamicoazijn, naar smaak
  • zout en peper

Parelgortsalade met erwtjes en prosciutto - The Salad Junkie

ZO MAAK JE DE PARELGORTSALADE

  1. Kook de parelgortsalade volgens de aanwijzingen op de verpakking. Proef regelmatig even, want de gort is het lekkerste als hij net aan gaar is.
  2. Kook de erwtjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in een pan met gezouten water. Meng ze met de parelgort.
  3. Snijd de avocado en scheur de mozzarella en de prosciutto in stukken en doe deze bij de erwtjes en de gort. Breng het geheel op smaak met peper en zout en maak het geheel eventueel af met een scheutje balsamicoazijn.

Ga jij deze parelgortsalade zelf maken? Superleuk! Tag je foto’s op Instagram met #thesaladjunkie, zodat ik ze kan zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *