Kokos-noedelsoep met kippendij van HelloFresh

kokos-noedelsoep met kippendij

Laatst postte ik een foto van mijn lievelingssoep op Instagram stories. Wat volgde, was een hele reeks DM’s voor het recept. Dan gaat er bij mij een belletje rinkelen  dat dit recept op mijn blog thuishoort. Daarom stuurde ik HelloFresh, de geniale bedenkers van deze kokos-noedelsoep met kippendij, een berichtje of ik deze topper op The Salad Junkie mocht publiceren. Gelukkig kreeg ik groen licht en kunnen jullie vanaf vandaag allemaal mijn favoriete soep maken.

 BOODSCHAPPENLIJSTJE VOOR 2 PERSONEN

  • 2 cm gember
  • 0,5 rode peper
  • 100 g wortel
  • 200 g gekruide kippendij (ik vind de boerenkipdijfilet van Jumbo erg lekker voor dit recept)
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 stengel citroengras
  • 200 g snijbonen (ik ben allergisch voor snijbonen, dus ik vervang de bonen altijd voor 150g sugarsnaps en een halve rode paprika)
  • 200g udon noodles
  • 10 blaadjes basilicum
  • 0,5 limoen
  • 20 ml vissaus
  • 600 ml kippenbouillon

Ben je bezig met afvallen? Dan kun je 50 ml kokosmelk ook vervangen door 50 ml extra kippenbouillon.

ZO MAAK JE DE KOKOS-NOEDELSOEP MET KIPPENDIJ

  1. Maak de bouillon: breng 600 ml water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
  2. Schil de gember en  snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de peper en snijd deze heel fijn.
  3. Snijd de peen in plakjes. Als je, net als ik, de sperziebonen vervangt, snij je de paprika in stukjes en verwijder je de uiteinden van de sugar snaps.
  4. Snijd de kippendij in in reepjes. Bak kort aan in wat olie en voeg na 2 minuten de gember en de peper toe. Bak nog 1-2 minuten.
  5. Roer de kokosmelk door de bouillon. Knik het citroengras op meerdere plekken en voeg dit samen met kip, peper, gember en groentes toe aan de soeppan. Doe de deksel op de pan en laat 4 minuten koken.
  6. Voeg de udon noedels toe aan de soeppan en laat nog eens 4 minuten koken met de deksel op de pan. Tip: snijd de noedels vooraf in stukken. Dat eet veel makkelijker!
  7. Scheur de basilicumblaadjes en pers de helft van de limoen uit.
  8. Haal het citroengras uit de pan. Voeg het limoensap en de vissaus toe. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
  9. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de basilicum en wat limoenpartjes.

Ga jij deze kokos-noedelsoep met kippendij maken? Superleuk! Tag je foto’s op Instagram met #thesaladjunkie, zodat ik ze kan zien!

Meer lekkere recepten van HelloFresh vind je op www.hellofresh.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.