Groene kipcurry met paprika en wortel

Groene kipcurry - The Salad Junkie

Het is alweer een flinke tijd geleden dat ik voor het laatst een recept deelde. Dat heeft niet alleen te maken met de drukte (afstuderen) maar ook met het daglicht. Gelukkig is het nu weer wat langer licht buiten en hoef ik niet al om drie uur in de keuken te staan als ik een recept wil maken voor mijn blog. Mijn nieuwste creatie is een groene kipcurry met lekker veel groente. Enjoy!

BOODSCHAPPENLIJSTJE VOOR 1 PERSOON

  • 200 ml kokosmelk
  • groene currypasta, ik gebruik altijd die van AH huismerk
  • 150 gram kip
  • 0,5 rode of gele paprika
  • 0,5 ui
  • 2 bosuitjes
  • 1 flinke wortel
  • handje cherrytomaatjes (rivolo)
  • evt. naanbrood voor erbij

Groene kipcurry - The Salad Junkie
ZO MAAK JE DE GROENE KIPCURRY

  1. Snijd de ui, bosui, paprika en wortel klein. Eventueel kun je de cherrytomaatjes halveren, maar ik vind ze het lekkerste als ze in zijn geheel de pan in gaan.
  2. Snijd de kip in blokjes en bak de kip kort aan in olijfolie.
  3. Breng in een hapjespan de kokosmelk aan de kook. Voeg steeds een klein beetje currypasta toe, tot je tevreden bent over de smaak. Currypasta’s verschillen onderling heel erg qua scherpte, dus proef regelmatig en bepaal dan of je hem nog scherper wilt. Het zou zonde zijn als je in één keer  te veel toevoegt en je de curry liever wat milder had gehad.
  4. Voeg de gesneden groentes, behalve de cherrytomaatjes, toe. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Roer af en toe even en voeg na ongeveer vier minuten de cherrytomaatjes toe. Stoof het geheel nog ongeveer drie minuten tot de groenten beetgaar zijn en de kip gaar.
  5. Serveer de kipcurry met het naanbrood. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.