Gevulde paprika’s met parelgort

Gevulde paprika’s met parelgort

Mijn vorige recept voor gevulde paprika’s werd heel enthousiast ontvangen, dus vond ik het hoog tijd om een opvolger te maken. Deze versie met parelgort en gekruid gehakt smaakt heel anders dan zijn voorganger, maar minstens net zo lekker. De broodkruimtopping geeft het gerecht een lekkere bite. Hier kun je echt van blijven eten!

BOODSCHAPPENLIJSTJE VOOR 1 PERSOON

  • 1 grote paprika, kleur naar keuze
  • 100 g gehakt
  • 40 g parelgort
  • 2 sjalotjes
  • 1 volkorenboterham
  • 35 g tomberry (of gesneden cherrytomaatjes)
  • 1 1/4 tl cajun mix

Gevulde paprika's met parelgort

ZO MAAK JE DE GEVULDE PAPRIKA’S

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en breng een pan met water aan de kook.
  2. Bereid de parelgort volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snipper de sjalot en kruid het gehakt met de cajun mix (De cajun kruiden kopen kan hier).
  4. Fruit de sjalot aan in de pan met een beetje olijfolie. Voeg het gekruide gehakt toe en rul het gehakt tot het bruin begint te worden (helemaal gaar is niet nodig, het gaat immers nog de oven in).
  5. Verkruimel de boterham in de keukenmachine of blender.
  6. Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika in een ovenschaal en schep er wat parelgort, gehakt met sjalotjes en tomberry’s in. Eindig met de kruimels van de boterham.
  7. Bak de paprika’s in ongeveer 35 minuten gaar in de oven. Eet smakelijk!

Ga jij deze gevulde paprika’s met parelgort zelf maken? Superleuk! Tag je fotoโ€™s opย Instagramย met #thesaladjunkie, zodat ik ze kan zien!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *