Gegrilde portobello’s met gehakt, feta & munt

Gegrilde portobello's met gehakt, feta & munt

Ik ❤ portobello’s. Ze zijn lekker, super veelzijdig en toch weer eens wat anders dan mijn standaard gevulde paprika. Deze versie met gehakt, feta en munt is lekker fris en daardoor perfect voor de warmere maanden. De rode ui geeft het gerecht net wat meer pit en zorgt ervoor dat de smaken elkaar versterken. En als je niet alles op krijgt, heb je direct een jaloersmakende lunch voor de volgende dag.

BOODSCHAPPENLIJSTJE VOOR 4 PORTOBELLO’S (2 KLEINE ETERS)

  • 4 portobello’s
  • 100 g couscous
  • 150 g gehakt
  • 3 tl cajunkruiden
  • 1 kleine rode ui
  • feta, naar smaak
  • munt, naar smaak

ZO MAAK JE DE GEGRILDE PORTOBELLO’S

  1. Verwarm de oven voor op de hoogste grillstand op de hoogste stand.
  2. Gril de portobello’s vier minuten met de bolle kant naar beneden. Draai de portobello’s om en gril nog eens vier minuten. Let op: de ene oven is warmer dan de andere, dus kijk tussendoor even of het niet te hard gaat. Ik adviseer je echt om even bij de oven te blijven tijdens het grillen.
  3. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Snipper de ui. Meng het gehakt met de cajunkruiden. Bak de ui en rul het gehakt in wat olijfolie in een koekenpan.
  5. Schep de couscous en het gehak-uimengsel in de portobello’s. Verkruimel de feta en voeg naar smaak de munt toe.

Ga jij deze gegrilde portobello’s met gehakt, feta & munt maken? Superleuk! Tag je foto’s op Instagram met #thesaladjunkie, zodat ik ze kan zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.