Gazpacho met tomaat en paprika (vegan)

gazpacho met tomaat en paprika - The Salad Junkie

Het heeft even geduurd, maar de lente lijkt nu toch echt in aantocht. Het voorjaar is mijn favoriete seizoen en ik ben dan ook erg blij dat het eindelijk wat warmer wordt en de lichte gerechten weer op tafel mogen. Deze smaakvolle vegan gazpacho met tomaat en paprika is een van mijn voorjaarsfavorieten. Ik serveer hem zowel koud als lauwwarm tijdens de lunch, als voorgerecht of bijgerecht. Extra fijn? Binnen een kwartiertje staat de gazpacho op tafel, zonder dat je inlevert op smaak.

BOODSCHAPPENLIJSTJE:

  • 10 tomaten
  • 1 grote rode paprika
  • 0,5 komkommer
  • Flinke hand verse basilicumblaadjes
  • 2 sneetjes oberlander (desembrood)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gerookt paprikapoeder

ZO MAAK JE DE GAZPACHO

  1. Snijd de tomaten en paprika in grove stukken en bak deze enkele minuten in de pan met wat olijfolie en het gerookte paprikapoeder (deze kruiden kopen kan hier).
  2. Pel de knoflook, snijd de komkommer en scheur het brood in stukken.
  3. Doe alle ingrediënten in een blender, inclusief de gebakken tomaten en paprika. De soep wordt extra lekker als je ook het vocht van de gebakken groenten toevoegt.
  4. Blend het geheel tot een gladde soep. Serveer direct als je, net als ik, fan bent van lauwwarme gazpacho. Laat anders even afkoelen. Garneer de soep eventueel met wat basilicumblaadjes.

Ga jij deze gazpacho met tomaat en paprika maken? Superleuk! Tag je foto’s op Instagram met #thesaladjunkie, zodat ik ze kan zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.