Gambasalade met sinaasappel en avocado

Gambasalade met sinaasappel en avocado - The Salad Junkie

Ik liet het in mijn maandoverzicht van juni al even zien, maar ik maakte me vorige maand toch een lekkere salade. De combinatie van gamba’s met sinaasappel en avocado is heerlijk en de rucola geeft het gerecht net wat meer pit. Dat is niet het enige, want zeg nou zelf, al die kleuren zijn toch een feestje op je bord? Deze gambasalade is ideaal als je zin hebt in een licht, maar vullend gerecht waarvoor je niet te lang in de keuken hoeft te staan. Met dit mooie weer zitten we immers allemaal liever in het zonnetje.

BOODSCHAPPENLIJSTJE VOOR 1 GAMBASALADE

  • 30g parelgort
  • 6-8 gamba’s, gemarineerd in knoflook
  • 0,5 sinaasappel
  • 0,5 avocado
  • 0,5 venkelknol
  • handje rucola
  • feta, naar smaak

ZO MAAK JE DE GAMBASALADE

  1. Bereid de parelgort volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de avocado in blokjes en snijd ook de venkel klein.
  3. Bak de gamba’s in een beetje olijfolie tot ze gaar zijn.
  4. Leg de gekookte parelgort op een bord en voeg een handje rucola toe. Mix de salade met de avocado en de venkel.
  5. Snijd de sinaasappel in schijfjes. Haal de schil van de gesneden sinaasappel en leg de sinaasappelstukjes op het bord. Tip: verwijder de schil boven de salade, zodat er wat sinaasappelsap op het bord terecht komt. Dat maakt je salade extra lekker.
  6. Voeg de gamba’s toe en verkruimel wat feta boven het bord om je gambasalade helemaal af te maken. Eet smakelijk!

Ga jij deze gambasalade met sinaasappel en avocado maken? Superleuk! Tag je foto’s op Instagram met #thesaladjunkie, zodat ik ze kan zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.