Must visit: The Eagle Cambridge

The Eagle Cambridge - The Salad Junkie

Ik heb een speciale band met Cambridge. In 2015 volgde ik vier weken lang een talencursus in deze prachtige stad. Stiekem deed ik dat niet alleen om mijn Engels te verbeteren, maar ook om te ervaren hoe het is om in je uppie in het buitenland te wonen. Heel erg leuk kan ik je vertellen, al moet je wel even weten waar je moet zijn. Gelukkig leerde ik snel mensen kennen, die mij direct kennis lieten maken met The Eagle. Deze pub is een fenomeen in Cambridge en iedereen er al eens is geweest, begrijpt waarom.

The Eagle dateert uit 1600 en heeft een speciaal verhaal. Deze hotspot is een must visit voor geschiedenisfans: er wordt er gezegd James Watson en Francis Crick tijdens een lunch in de pub aankondigden DNA te hebben ontdekt. Maar dat is niet het enige. De RAF bar, een van de vijf kamers in de pub, was een geliefde ontmoetingsplek onder vliegeniers tijdens Tweede Wereldoorlog. Op het plafond is dan ook graffiti zichtbaar die stamt uit deze tijd. Sla deze kamer dus zeker niet over en kijk even omhoog voor dit unieke stukje geschiedenis.

The Eagle Cambridge - The Salad Junkie

Fish & chips

Je zou verwachten dat deze oude en unieke pub een trekpleister is voor toeristen, maar niets is minder waar. The Eagle is erg geliefd onder de studenten van Cambridge. Begrijpelijk, want voor een klein prijsje kun bij deze hotspot genieten van wat lekkers. Voor slechts 11 pond bestel je een pint en in combinatie met een de pub classics: fish & chips, sausage & mash, macaroni cheese of Hunter’s chicken. Mijn tip? Kies voor de good old fish & chips, absoluut de lekkerste van Cambridge en je voelt je even op en top Engels in een unieke setting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *